Pieseň S Láskou z rovnomenného nového albumu možno pokojne už teraz zaradiť medzi najvydarenejšie single v diskografii košickej kapely. Ešte výnimočnejším ju robí čerstvo zverejnený vizuál, pod ktorým sú podpísaní uznávaní filmári - režisér Juraj Lehotský a kameraman Timotej Križka.

"Nie je to obyčajný videoklip. Rozhodli sme sa pre nakrútenie filmu a oslovili sme opäť výborného filmára Juraja Lehotského. S Jurajom a jeho tímom totiž spolupracujeme už roky. Páči sa nám jeho videnie našej hudby a aj to, že je otvorený novým nápadom, impulzom. Scenáre, ktoré vytvára, realizuje s ohľadom na pôsobenie kapely, je nenásilný a poukazuje na viacvýznamovosť výpovedí našich piesní. Tentoraz si Juraj vybral kameramana Timoteja Križku a vedel prečo. Výsledok je viac filmový ako je bežné pri hudobných videách," hovorí spevák a skladateľ Igor Timko o novom klipe k piesni, ktorá sa pár týždňov od zverejnenia stala veľkým hitom.

Snímka sa nakrúcala výlučne v exteriéroch, čo nebolo jednoduché. Filmárom sa podarilo dokonale zachytiť atmosféru, ktorú chceli No Name prezentovať. "Nakrúcalo sa na poli v blízkosti mesta Šaľa. Bolo to náročné na prípravu. Umelý dážď, hmla, herci. Jednoducho preteky s časom. Pracovali sme od skorých ranných hodín. Aj keď je štáb výborne pripravený, človek nikdy nevie, čo sa môže stať, a tak je zakaždým takéto nakrúcanie adrenalínová záležitosť. S výsledkom sme však viac ako spokojní. Film má atmosféru, ktorou sme sa prostredníctvom našej hudby doteraz neprezentovali. Je to aj tým, že ak máte režiséra Juraja Lehotského v jednej kope s Timotejom Križkom za kamerou, je isté, že nenakrúcate video, ale film!" teší sa líder skupiny.

Okrem kapely, ktorá hrá v zložení Igor Timko (spev), Dušan Timko (gitara), Ivan Timko (bicie), Roman Timko (gitara), Vilo Gutray (basa) a Zoli Sallai (klávesy), v klipe účinkujú aj traja herci-neherci. "Kasting sme prenechali Jurajovi Lehotskému. Ten si do klipu obsadil ľudí, s ktorými už spolupracoval alebo ich mal v hľadáčiku. Hrajú v tom teda kazateľ a spisovateľ Daniel Pastirčák so synom Damiánom, Ľuboš Krajčovič a konečne sme mali na pľaci aj herečku, ktorá nepotrebuje maskérku," dodáva s úsmevom Igor Timko.


Kapela, ktorá už zajtra môže po ôsmykrát získať cenu Slávik bez hraníc na udeľovaní Českých slávikov, sa už teší na budúcoročné česko-slovenské turné. V rámci neho zahrá v marci a apríli v deviatich českých a dvoch slovenských mestách. Známy je už prvý jesenný koncertný termín - pri príležistosti 20. výročia svojho fungovania chystá kapela svoj doposiaľ najväčší koncert, ktorý sa uskutoční 1. novembra 2016 v pražskej O2 aréne.

S Láskou No Name Tour 2016:

11. marca - Plzeň
12. marca - Písek
15. marca - Zlín
17. marca - Brno
24. marca - Ústí nad Labem
25. marca - Liberec
15. apríla - Hradec Králové
16. apríla - Trutnov
20. apríla - Bratislava
24. apríla - Košice
28. apríla - Ostrava
1. novembra - Praha - oslava 20. výročia No Name

Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytla Nora Krchňáková z Propaganda House. Článok bol upravený redakciou. Ďalšie podrobnosti nájdete na oficiálnych stránkach www.no-name.sk a www.facebook.com/noname.sk.

Súvisiaci interpreti: No Name