Speváčku Dominiku Mirgovú čaká pracovne náročná jeseň. Okrem skladania nových pesničiek vyráža mladá speváčka na svoje prvé sólové turné po Slovensku. Predstaví sa v piatich mestách so svojou kapelou a podľa vlastných slov od tejto skúsenosti očakáva veľa. Napriek tomu má obrovský rešpekt.

Na scéne je už takmer desať rokov, vydala tri štúdiové albumy a odspievala stovky koncertov. Nikdy však nebola na vlastnom turné s vlastnou kapelou. Po úspechu tohtoročného albumu Armáda sa preto mladá speváčka rozhodla posunúť svoju kariéru ďalej a vyráža na svoje prvé turné.

"Cítila som, že je správny čas. Každý umelec má potrebu sa posúvať ďalej, skúšať nové veci, väčšie, lepšie. Doteraz sme koncertovali, kde nás pozvali a musím povedať, že také nabité leto som nemala naozaj veľmi dlho. Armáda tour je v podstate prirodzeným krokom," prezradila Dominika Mirgová, ktorá vlastné turné považuje za skúšku ohňom. "Človek nikdy nevie, ako ľudia zareagujú. Preto na to ideme pomaličky, začíname s piatimi koncertmi v rámci Slovensk. Ak budú odozvy dobré, na jar by sme pokračovali ďalšími miestami. Nie je to samozrejmosť, že ľudia prídu na váš koncert, preto k tomu pristupujeme s pokorou," doplnila.

Napriek tomu chce speváčka fanúšikom ponúknuť výnimočnú šou, akú na bežnom koncerte nezažijú: "Živé hranie s kapelou, kopa tanečníkov, nejakí hostia, určite to bude zážitok. Aj pre mňa samú. Pri koncertoch na festivaloch a v kluboch sa snažím byť v kontakte s fanúšikmi, no vždy je to narýchlo a tak skôr improvizovane. V rámci turné sa po koncerte ku mne dostane každý, každý sa bude môcť odfotiť, s každým prehodím pár slov, na to sa teším najviac," hovorí.

Na koncertoch nájdu fanúšikovia v rámci špeciálnej Fan zóny aj nový merchandising k turné, ktorý nebude dostupný nikde inde. Okrem toho Dominika čoskoro predstaví aj nový singel Objím ma, ku ktorému v najbližších dňoch nakrúti videoklip. 

Prečítajte si: S Dominikou Mirgovou vo veľkom: o Armáde, autorstve, závisti aj prvom turné

Dominika Mirgová - Armáda tour:

21. 10. - Trenčín, Kino Hviezda
22. 10. - Banská Bystrica, Aula SZU 
28. 10. - Humenné, Dom kultúry
29. 10. - Liptovský Mikuláš, Dom kultúry
5. 11. - Nitra, Klub Nájomná jednotka 210

Vypočujte si album Armáda na Deezeri:



Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytol manažér Michal Šefčík z agentúry Galgan Music.

Foto: Michal Petrík

Súvisiaci interpreti: Richard Müller