Víťazom ankety BBC Music o najlepšiu coververziu sa stala skladba Always on My Mind, ktorú v roku 1987 nahralo elektronické duo Pet Shop Boys. Formácia sa v rebríčku dostala pred také mená ako Johnny Cash, Jimi Hendrix či Sinead O'Connor.

Piesne do ankety vyberali hudobní fanúšikovia z celého sveta. Jednotlivé návrhy následne posúdili moderátori Fearne Cotton, Trevor Nelson, Simon Mayo, Steve Lamacq a vedúce osobnosti rádií BBC Jeff Smith a George Ergatoudis, ktorí spoločne zostavili samotný rebríček.

Do Top 10 sa dostali kúsky ako Hurt od Johnnyho Casha, All Along the Watchtower od Jimiho Hendrixa, Tainted Love od Soft Cell, Nothing Compares 2 U od Sinead O'Connor či pieseň I Will Always Love You od Whitney Houston. Víťazom sa však napokon stala skladba Always on My Mind od Pet Shop Boys.

"Prejsť si celý zoznam coverov bolo naozaj náročné. Predsa len, existuje naozaj veľké množstvo verzií tejto piesne. Som však rád, že sa u poslucháčov teší tak veľkej obľube," uviedol na margo víťaza Jeff Smith, jeden z hodnotiteľov ankety.

TIP: Hviezdy svetovej hudby v jednom videu! Pozrite si cover God Only Knows


Top 10 najlepších cover verzií podľa BBC Music:

1. Pet Shop Boys - Always on My Mind
2. Johnny Cash - Hurt
3. The Stranglers - Walk on By
4. Jimi Hendrix - All Along the Watchtower
5. Jeff Buckley - Hallelujah
6. Soft Cell - Tainted Love
7. Joe Cocker - With a Little Help from My Friends
8. Sinead O'Connor - Nothing Compares 2 U
9. Muse - Feeling Good
10. Whitney Houston - I Will Always Love You

Zdroj: Nme.com, Digitalspy.co.uk
Foto: Facebook.com/petshopboys

Súvisiaci interpreti: Pet Shop Boys