Na internete sa objavila nevydaná verzia skladby I'm Not A Young Man Anymore už nefungujúcej americkej kapely The Velvet Undergorund. Formácia pieseň nahrala 30. apríla 1967 v newyorskom klube The Gymnasium.

Skladba sa bude nachádzať na očakávanej reedícii albumu White Light/White Heat (1968), ktorá by mala vyjsť začiatkom decembra. Špeciálny box bude obsahovať tri nosiče, na ktorých budú remastre pôvodných verzií albumu, a to vrátane mono aj stereo podoby, alternatívnych a nezverejnených štúdiových verzií či ďalších skladieb nahraných počas spomínaného vystúpenia v The Gymnasium.

Podľa dostupných informácií sa fanúšikovia môžu tešiť aj na kúsky ako Beginning To See The Light a The Gift v neštandardnom prevedení. Na prípravách albumu pracovali aj bývalí členovia kapely John Cale a nedávno zosnulý Lou Reed.

The Velvet Underground - I'm Not A Young Man Anymore

Legendárna kapela The Velvet Underground vznikla v roku 1964 v New Yorku. Pravdepodobne najznámejšiu zostavu formácie tvorili okrem Reeda a Calea aj bubeníčka Maureen Tucker, gitarista Sterling Morrison a speváčka Nico.

Kapela debutovala v roku 1967 albumom The Velvet Underground & Nico, ktorý je známy aj vďaka obalu s banánom od Andyho Warhola. Magazín Rolling Stone zaradil ich debut na 13. priečku v rebríčku najvplyvnejších nahrávok histórie. The Velvet Underground majú na konte tiež spomínaný druhý album White Light/White Heat, štúdiovky The Velvet Underground (1969) či Loaded (1970).

Zdroj: SITA
Foto: artwork

Súvisiaci interpreti: Velvet Underground