Losangeleský vyšší súd zamietol žalobu austrálskeho tanečníka a choreografa Wadea Robsona proti pozostalosti zosnulého amerického speváka Michaela Jacksona. 32-ročný rodák z Brisbane sa na súd obrátil v máji 2013, pričom uviedol, že Jackson ho v detstve sexuálne zneužíval.

Sudca Mitchell Beckloff však tento týždeň zaujal k žalobe negatívne stanovisko, pretože Robson podľa neho čakal príliš dlho, kým ju podal. Vychádzal tiež z toho, že Robson v roku 2005 svedčil v Jacksonov prospech, keď na súde uviedol, že spevák ho nikdy sexuálne neobťažoval.

"Pán Robson pod prísahou tvrdil, že Michael s ním nikdy nerobil nič neprístojné. Pozostalosť preto verí, že jeho výpoveď bola pravdivá, keďže mal 'hovoriť pravdu, celú pravdu a nič iné ako pravdu'," vyjadril sa pre portál Radar Online Howard Weitzman, právny zástupca pozostalosti Michaela Jacksona. Tanečníkova právnička Maryann Marzano s rozhodnutím súdu nesúhlasí. Tvrdí, že jej klient si neuvedomoval, že ho spevák zneužíval. Oči mu vraj otvorila až psychoterapia, ktorú podstúpil o niekoľko rokov neskôr. 

Wade Robson sa s Kráľom popu zoznámil v roku 1987, keď mal päť rokov, pričom ich priateľstvo trvalo dlhé roky. Keď mal budúci tanečník sedem rokov, začal prespávať na Jacksonovom ranči Neverland a tiež v jeho domoch v Los Angeles a Las Vegas. U speváka takto nocoval až do svojich 14 rokov. Počas spomínaného procesu v roku 2005, na konci ktorého súd označil Jacksona za nevinného, vypovedala aj spevákova bývalá chyžná Blanca Francia. Tá svedčila, že videla Jacksona a Robsona, ktorý mal v tom čase osem alebo deväť rokov, ako sa spolu nahí sprchujú. Robson to vtedy poprel a aj vďaka tomu speváka zbavili obvinení zo sexuálneho zneužívania detí. 


Zdroj: SITA (RadarOnline.com)
Foto: Michaeljackson.com / AP Photo/NBC, Peter Kramer

Súvisiaci interpreti: Michael Jackson