Slovenská metalová kapela Tristana vydáva nový album v zahraničnom vydavateľstve. Demonahrávka s jej novými skladbami zaujala taliansky label Bakerteam Records natoľko, že Slovákom ponúkol zmluvu. Novinka s názvom Virtual Crime vychádza práve dnes a spolu s ňou kapela premiéruje aj videoklip k skladbe Fallen.

"Konečne sa nám splnil sen. Virtual Crime je iný ako predošlé albumy. Gitary sú hlboko podladené a k melodickým pasážam sa pridali deathmetalové časti so screamovým a growlovým spevom. Tešiť sa môžete aj na dvoch známych hostí. Švédsky spevák Rick Altzi zo skupiny Masterplan naspieval skladbu Wasted Time a duet Jannie's Dying sme nahrali s talianskou speváčkou Chiarou Tricarico," teší sa spevák kapely Tristana Peter Wilsen.

Čerstvo vydaný album kapela od dnešného dňa propaguje videoklipom k skladbe Fallen. Autorom textu je Peter Wilsen, na hudbe s ním spolupracoval basgitarista Laco Krabáč. Kapela videoklip nakrúcala v Považskej Bystrici vo výrobnej hale menších poľnohospodárskych strojov a okrem členov kapely si v ňom zahrali finalistky Miss Tuning Slovakia 2014. 

"Klip režíroval Lukáš Ďurán, scenár som napísal ja. Chceli sme v ňom sexi baby a silných chlapov, pretože ide o príbeh otroctva. Videoklip je o vodcovi väzenia, ktorý je nejakú dobu na výslní, ale keďže je jeho sláva a moc postavená na utrpení druhých, padne. Fallen, fallen hero, one day king, another zero... Nakoniec ho otrokyne zlynčujú. Počas nakrúcania dievčatá niekoľko strojov poškodili," prezradil Peter Wilsen.


Kapela Tristana vznikla koncom 90. rokov v Považskej Bystrici. Do povedomia fanúšikov sa dostala najmä vďaka predskakovaniu rôznym zahraničným kapelám. V roku 2003 vydala debutový album Back To The Future, väčší úspech však slovenskí metalisti zožali až pri druhom albume Zircon Street v roku 2010. Po výmene väčšiny členov kapely, zmene štýlu a celkového smerovania sa v roku 2011 podarilo Tristane ako prvej slovenskej metalovej kapele vystúpiť na festivale Masters of Rock, kde si potom zahrala aj v ročníkoch 2012 a 2014.

V júni 2011 bola Tristana hosťom na bratislavskom koncerte svetovej rockovej legendy Scorpions. O rok neskôr absolvovala slovenská kapela turné s pôvodnými členmi ďalšej legendy - skupiny Iron Maiden. V tom čase sa už vznikali skladby na aktuálny tretí album Virtual Crime, ktorý Tristane otvára bránu do sveta. Popredné metalové webové magazíny ako napríklad Hardrock Haven z USA, Metal Temple z Grécka či Dutch Distortion z Holandska ohodnotili novinku v recenziách veľmi pozitívne.

TIP: Týždeň v hard & heavy: nový album System Of A Down a Chris Adler v Megadeth

Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytla Nora Krchňáková z agentúry Propaganda House. Viac na www.tristana.sk.

Súvisiaci interpreti: Tristana