Leto prináša v pop music všelijaké témy, pri ktorých sa náročnejší fanúšikovia chytajú za hlavu (a väčšinou aj za uši). Pre priaznivcov umeleckejšej stránky hudby ide asi o najhoršie obdobie roka, keďže medzi novinkami prevažujú tanečné, zábavné a rôznym spôsobom odľačené songy. S takým sa hlási o slovo aj Macy Gray, ktorá naozaj prekvapila.

Americkej R&B speváčke a herečke, ktorá sa preslávila na prelome tisícročí singlom I Try, sa v posledných rokoch veľmi nedarilo. Od roku 2012 Macy Gray vydala tri albumy a ani jeden sa neumiestnil vo svetových rebríčkoch, rovnakými prepadákmi boli aj jej single. Jedine jej (dosť nudná) coververzia piesne Creep od Radiohead v roku 2012 "bodovala" - na 153. mieste francúzskeho singlového rebríčka. Zdá sa teda, že jej charakteristického chrapľavého hlasu a soulového feelingu sa fanúšikovia v prvej dekáde 21. storočia naozaj prejedli.

Asi preto sa 47-ročná interpretka rozhodla vydať singel, ktorý je v jej doposiaľ celkom serióznej kariére poriadnym úletom. Volá sa B.O.B. a spieva v ňom o svojom milovanom vibrátore, ktorý volá Bob. Chytľavú hudbu a hravý text podčiarkuje jednoduché animované lyric video, ktorému neodoláte.

Na Youtube sa po dvoch dňoch od zverejnenia blíži k 100-tisícovej hranici, čo je u takmer zabudnutej hviezdy celkom slušné, aj keď napríklad lokálny úlet Vypic a žic má len za prvý deň vyše dvakrát viac zhliadnutí. Otázne je, či sa prvotný úspech na internete pretaví aj do predajnosti singla a následnému oživeniu záujmu o jej albumy a koncerty. A ak by bol náhodou singel v tomto smere úspešný, tak nálepky "tá, ktorá sa vrátila vďaka songu o vibrátore" sa už Macy zbaví ťažko...


Macy Gray debutovala v roku 1999 albumom On How Life Is, z ktorého sa na celom svete predalo vyše 7 miliónov kópií. Na konte má aj albumy ako The Id (2001), Big (2007), The Sellout (2010), Covered (2012), Talking Book (2012) a The Way (2014), k úspechu multiplatinovej prvotiny sa však nikdy nepriblížila. Zahrala si napríklad vo filmoch Training Day (2001), Spider-Man (2002), Gang of Roses (2003), Cesta okolo sveta za 80 dní (2004) či Domino (2005). Je držiteľkou dvoch Brit Awards a jednej Grammy.


Autor: Patrik Marflák (zdroj: SITA - Billboard.com)
Foto: Facebook.com/macygrayslife / Youtube

Súvisiaci interpreti: Macy Gray