Kým minulý týždeň patril hlavne členom H16, aktuálne je témou číslo jedna na domácej scéne Tono S. a jeho nová sólovka Fičúringy. Inak ale hip-hopový svet žije predovšetkým sporom medzi Drakeom a Meek Millom, ktorý spustilo vyjadrenie druhého menovaného, že Drake si nepíše svoje texty.

Tono S. vydal v stredu avizovaný nový album Fičúringy, ktorý, ako už napovedá samotný názov, je zameraný na spolupráce. Novinka obsahuje trinásť skladieb vrátane intra, do ktorých si člen Gramo Rokkaz pozval mená ako Supa, Delik, Rest, MC Gey, Boy Wonder, Strapo, La4, Otis či kolegov z GR Teamu. O produkcie sa zas postarali Majstro, Deryck, B.eye alebo JSM. Deň pred vydaním zverejnil Tono ešte ukážky všetkých trackov, ktoré zmixoval do jednej stopy DJ Metys. Release party sa uskutoční už dnes v bratislavskom klube Praotec.

Tono S. - Fičúringy (Album snippets)

Beefy sú odjakživa súčasťou hip-hopu, pričom niektoré z nich sa stali priam legendárnymi. Toto však s najväčšou pravdepodobnosťou nehrozí aktuálnemu sporu, ktorý sa rozpútal medzi Drakeom a Meek Millom. Rozpútal ho druhý menovaný, ktorý minulý týždeň na Twitteri napísal, že Drake si nepíše vlastné texty. Neskôr prišiel s tvrdením, že Drakeove texty píše istý Quentin Miller, ktorý to však následne poprel. Drakea sa potom zastal aj jeho dlhoročný kamarát a producent Noah "40" Shebib s tým, že kanadský interpret píše okrem vlastných textov aj skladby pre iných interpretov. Samotný Drake na tieto obvinenia zareagoval tým najlepším možným spôsobom, a to nahratím diss tracku Charged Up, ktorý však Meek označil za veľmi slabý. Sám však so žiadnou hudobnou odpoveďou neprišiel, namiesto toho vypustil len video k singlu All Eyes On You, v ktorom hosťuje jeho priateľka Nicki Minaj a tiež Chris Brown. Drake sa preto rozhodol nečakať a rovno vypustil ďalší diss track Back To Back.

Drake - Charged Up

Drake - Back To Back

Meek Mill feat. Nicki Minaj & Chris Brown - All Eyes On You

Zatiaľ čo sa Drake a Meek Mill dohadujú, kto z nich je lepší, Eminem znova raz dokázal, že je ďaleko nielen pred nimi ale aj pred väčšinou scény. Slim Shady sa zastavil v rannej show Swaya Callowaya, kde zadelil šesťminútový acapella freestyle, počas ktorého stihol spomenúť mená ako Donald Trump, Hillary Clinton, Run-DMC, Rita Ora, Azealia Banks či Bill Cosby.

Eminem - Sway in The Morning Freestyle

Janet Jackson prednedávnom ohlásila návrat na scénu, a dôkazom, že to myslela vážne, je nový singel No Sleeep. Doňho si pozvala J. Colea, pričom k podarenej spolupráci už stihli nakrútiť aj klip.

Janet Jackson feat. J. Cole - No Sleeep

Floridskí ¡Mayday! posunuli vydanie svojho nového albumu Future/Vintage na 18. septembra, aby však fanúšikom skrátili čakanie, vypustili tento týždeň druhú ukážku v podobe tracku Ten Thirty Three.

¡Mayday! - Ten Thirty Three

Capone-N-Noreaga majú čerstvo vonku album Lessons, a preto sa k nemu rozhodli ponúknuť aj prvý klip. Voľba padla na skladbu U.M.A.R., v ktorej im asistuje dlhoročný spolupracovník Tragedy Khadafi.

Capone-N-Noreaga feat. Tragedy Khadafi - U.M.A.R.

Ďalšími newyorskými veteránmi, ktorí nedávno vydali nový album, sú Camp Lo. Geechi Suede a Sonny Cheeba sa po skladbách Bright Lights a You rozhodli nakrútiť video aj k tracku Life I Love. Všetky tri spomínané veci nájdete na štúdiovke Ragtime Hightimes.

Camp Lo - Life I Love

Nové video majú aj Doomtree k albumu All Hands. Najnovšie sa vizuálu dočkala energická vec Generator, v ktorej rapuje trojica Mike Mictlan, P.O.S a Dessa.

Doomtree - Generator

Autor: Miguel Mitchél
Foto: www.facebook.com/gramorokkaz

Súvisiaci interpreti: Drake, Meek Mill