Anglická indiepopová kapela Bastille je jedným z najväčších objavov tohto roku. Hity ako Pompeii, Laura Palmer alebo nedávny singel Things We Lost In The Fire kapelu katapultovali medzi najúspešnejších nováčikov, vďaka ktorým aj ich debutový album Bad Blood zabodoval v európskych hitparádach.

Spomínaný debut vyšiel už na jar tohto roka, no po výrazných hitparádových úspechoch sa Bastille rozhodli vydať jeho reedíciu. Komplet pomenovaný All This Bad Blood vyšiel 25. novembra a obsahuje nielen pôvodnú verziu albumu s dvanástimi pesničkami, ale aj druhé CD s trinástimi novými skladbami.

Z nich kapela vybrala ako singel pesničku Of The Night. Bastille sú známi predovšetkým temnejšie ladeným synthpopom, v tomto singli však čerpali z úplne iných hudobných vôd. Melódia a text totiž pesničky spájajú dva obrovské hity z 90. rokov minulého storočia, kedy hitparády ovládal európsky dancefloor. Ide o pieseň Rhythm Is A Dancer legendárnych Snap! a úplne prvý hit talianského projektu Corona s názvom The Rhythm Of The Night. Milovníkov morbídnych klipov naviac poteší vizuál k novinkovému singlu, kde sa to priam hemží spievajúcimi mŕtvolami. 


Bastille, ktorých lídrom je charizmatický spevák Dan Smith, sa začiatkom novembra vydali na európske turné, ktoré sa nevyhne ani našim českým susedom. Pôvodný termín českého koncertu mal byť 20. novembra tohto roku, ale napokon sa preložil do pražského klubu SaSaZu na 18. marca 2014.


Informácie pre Hudba.sk poskytla Veronika Dvorská z Universal Music.

Foto: Facebook.com/bastilleuk

Súvisiaci interpreti: Bastille