Americká kapela Red Hot Chili Peppers nezahrá v polčasovej prestávke 48. ročníka Super Bowlu coververziu skladby Dazed And Confused od Led Zeppelin, ako to pre Artisan News vyhlásil bubeník Chad Smith. Ten v rozhovore pre magazín Billboard priznal, že šlo o vtip. Karmická pomsta však na seba nenechala dlho čakať.

"Bol som na červenom koberci a zrazu sa ma niekto spýtal, akú skladbu zahráme počas Super Bowlu. O tom však nemôžeme hovoriť, pretože to má byť prekvapenie. Tak som odpovedal, že zahráme živú verziu skladby Dazed And Confused od Led Zeppelin a oni tomu uverili. Každý, kto vie niečo o Super Bowle a/alebo o hudbe, by mal vedieť, že Led Zeppelin hrali naživo veľmi dlhú verziu tejto skladby, pričom prestávka v Super Bowle má iba dvanásť minút. A navyše my tam budeme hrať iba ako špeciálny hosť," vysvetlil Smith.

Red Hot Chili Peppers vystúpia v polčasovej prestávke spoločne so spevákom Brunom Marsom a jeho kapelou, pričom zahrajú niektorú z jeho piesní. "Organizátori Super Bowlu sa spýtali Bruna Marsa, či by chcel mať nejakého špeciálneho hosťa. A on im odpovedal, že by chcel Red Hot Chili Peppers, pretože je naším veľkým fanúšikom, o čom sme však nevedeli. A tak nám zavolal a spýtal sa nás, či by sme s ním nechceli zahrať. A my sme súhlasili," dodal Smith.

Tradičný súboj o triumf v NFL, ktorý patrí medzi najsledovanejšie televízne udalosti roka v USA i vo svete, sa uskutoční už túto nedeľu 2. februára na MetLife Stadium v East Rufherforde v New Jersey. Vlani v New Orleans vystupovala v prestávkovej šou Beyoncé, predvlani v Indianapolise zas Madonna v spoločnosti britskej raperky M.I.A.

Red Hot Chili Peppers Zdroj: Superbowl.com

Falošný singel Abracadabralifornia

Krátko po tom, ako väčšina hudobných médií zverejnila nepravdivú informáciu o hraní coveru Led Zeppelin, sa začal na sociálnych sieťach šíriť odkaz na stránku Rhcp2014.com. Tá je akousi reklamou na vystúpenie na Super Bowle, no zároveň fanúšikom ponúka na vypočutie a stiahnutie nový singel kalifornskej kapely s celkom uveriteľným názvom Abracadabralifornia. Už po prvom počutí je však jasné, že skladba pripomínajúca niečo medzi RHCP a Vidiekom nie je skutočnou nahrávkou kapely. Napriek podobnému zvuku a hlasu speváka to celé znie až príliš komediálne a text piesne je horší než čokoľvek, čo kapela kedy vytvorila.

Neprajníci funk-rockovej skupiny si však prišli na svoje a na webe sa objavili články s cynickými titulkami ako "Táto paródia Red Hod Chili Peppers je najlepší song od Chili Peppers za posledných 10 rokov" (Consequenceofsound.net), "Tento falošný song Red Hot Chili Peppers je lepší ako väčšina skutočných skladieb Red Hot Chili Peppers" (Uproxx.com) alebo "Nový singel Red Hot Chili Peppers Abracadabralifornia je príliš dobrý, aby mohol byť skutočný" (Grantland.com). 

Hoci zopár fanúšikov naletelo, dnes už je známe, že ide o paródiu, ktorá bola ešte pod názvom The Pepper Man prvýkrát odvysielaná vlani v marci v relácii Comedy Bang Bang. Jej autorom je komik Jon Daly, ktorý v piesni aj spieva. V každom prípade sa mu Anthonyho Kiedisa podarilo napodobniť parádne a keby song nebol tak ľahko odhaliteľnou paródiou, naozaj by si ho mohla väčšina fanúšikov pomýliť so skutočnými RHCP. To majú za to, že klamú!


Zdroj: SITA, Hudba.sk
Foto: Redhotchilipeppers.com

Súvisiaci interpreti: Red Hot Chili Peppers