Britský hudobník Phil Collins vystúpil minulý týždeň na Floride počas školského koncertu. 63-ročný rodák z mesta Hounslow sa zúčastnil na podujatí organizovanom Miami Country Day School, ktorú navštevujú aj jeho dvaja synovia.

Člen formácie Genesis, ktorý v roku 2011 povedal, že odchádza na hudobný dôchodok, predviedol so školskou kapelou skladby In the Air Tonight a Land of Confusion, pričom publiku priznal, že je trochu nervózny. Spevákova bývalá manželka Orianne Collins Mejjati prezradila, že Collins súhlasil s vystúpením, pretože ho o to požiadal jeden zo synov.

Práve dvaja najmladší synovia z jeho posledného manželstva boli dôvodom, prečo sa pred tromi rokmi rozhodol ukončiť svoju hudobnú kariéru. A vďaka nim sa na pódium minulý týždeň vrátil, išlo však pravdepodobne o ojedinelé vystúpenie, nie návrat na scénu. Hudobník pre americký denník The Miami Herald neskôr uviedol, že sa mu so študentmi spolupracovalo výborne, pretože sú talentovaní.


Phil Collins pôsobil v spomínanej skupine Genesis s prestávkami od roku 1970. S kapelou vydal nahrávky ako Selling England by the Pound (1973), Duke (1980), Abacab (1981), Genesis (1983), Invisible Touch (1986) či We Can't Dance (1991). Collins v roku 1981 odštartoval paralelne sólovú kariéru, počas ktorej vydal osem úspešných štúdioviek, pričom zatiaľ posledný album s názvom Going Back vyšiel 13. septembra 2010.

Na konte má hity ako You Can't Hurry Love, Against All Odds (Take a Look at Me Now), Easy Lover (feat. Philip Bailey), One More Night, Two Hearts, Another Day in Paradise či I Wish It Would Rain Down. Držiteľ množstva ocenení mal zatiaľ tri manželky, pričom všetky vzťahy skončili rozvodom. Okrem spomínaných synov má ešte ďalšie tri deti.

Zdroj: SITA
Foto: Facebook.com/philcollins

Súvisiaci interpreti: Phil Collins