Davidovi Kollerovi je už v Lucii tesno a tak začína vystrkovať nové krídla a na trh prichádza s albumom svojej formácie Kollerband. Práve tu si mohol uskutočniť a zrealizovať všetky svoje hudobné predstavy, ktoré mu v Lucii jednoducho neprešli.

Davidovi Kollerovi je už v Lucii tesno a tak začína vystrkovať nové krídla a na trh prichádza s albumom svojej formácie Kollerband. Práve tu si mohol uskutočniť a zrealizovať všetky svoje hudobné predstavy, ktoré mu v Lucii jednoducho neprešli. A niet sa čomu čudovať. Toto je totiž úplne iná hudba.
Ak si ešte niekto spomína na prvý sólový album Davida Kollera a očakáva, že Kollerband by mohlo byť niečo podobné, jednoducho nepochodí. Kollerband je pravý rockový album, na ktorom dominujú bubny famózne zahrané frontmanom formácie a gitary. Klávesy, hoci sú, sú nebadateľné a skromné. Po hudobnej stránke ide jednoznačne o najtvrdšiu produkciu akú kedy David Koller verejne predstavil. Ako spevák je Koller celkom nezameniteľný s niekým iným a dokazuje to i na tomto albume. Aj v speve však pritvrdil, ide na maximum, čo je však v mnohých prípadoch iba na škodu, pretože ako tvrdý chlap pôsobí miestami dosť nepresvedčivo.
Textovo je to klasika – ženy, sex a chľast. Správny rocker. Ibaže i tie texty sú miestami dosť nezrozumiteľné a často ťažko stráviteľné a nepresvedčivé. Ale tvrdé ako sa na poriadneho chlapa patrí.
Mnohých Kollerových priaznivcov poteší fakt, že tento album obsahuje až dve CD, pričom to prvé je štúdiovou nahrávkou a na druhom je záznam z koncertu plus malý bonus vo forme videa. Ak to mala byť pozornosť pre priaznivcov, tak pohoda. Inak však živá nahrávka stará rok a pol moc „živá“ nie je.
Formácia potrebovala uletieť zo zabehaného stereotypu a celkom sa im podarilo – rozumej, vydivočili sa poriadne. Ibaže okrem úvodnej Sedí, pije to celé akosi stráca dych. Zaznejú i pesničky z dielne Lucie prepracované na nepoznanie. Video k pesničke Miláčku, love je už len akousi čerešňou na torte.
Absolútne špeciálnou kapitolou tohoto albumu je booklet. Dovolím si tvrdiť, že tento predčil svojou hodnotou obe platne. Album je k dispozícii v tvrdej kartónovej krabičke a booklet je ako kniha. V tvrdom knižnom obale, na ktorého okrajoch sa nachádzajú dve CD – čka a potom stránky s textami a fotografiami. Vynikajúci a veľmi originálny nápad, zvlášť na domáce pomery. Album odporúčam najmä zarytým priaznivcom rockovej hudby. Prídu si na svoje. Milovníci Lucie len so zaťatými zubami.

Vydavateľstvo: Sony Music / Bonton, 2004
Celkový čas: CD 1: 42:45, CD 2: 32:38
Linky: www.kollerband.cz, www.sonymusicbonton.cz

TRACK LIST:
CD1:
01. Milá
02. Jezdci
03. Mám chuť lhát
04. Lehká
05. Hádky
06. Těžkej sen
07. Hledáme se
08. Slunovrat
09. Durman
10. Valy

CD2:
01. Sedí, pije
02. Na mě zapomeň
03. Miláčku, love
04. Řetězy
05. Do smrti dobrý, do smrti zlý
06. Na co při tom myslíš
07. Balada o kocourovi a bylině
08. Majolenka VIDEO CD-ROM BONUS: Miláčku, love

Zdroj: TS MusicServer