Hm, ale sa toho nasľubovalo. Spevné refrény, silné melódie, punk rockové vypaľovačky, ktoré si všetci budú spievať. Vraj ešte tvrdšia, než doteraz, no zároveň aj rytmickejšia, aby sa zavďačila ešte širšiemu publiku.

Hm, ale sa toho nasľubovalo. Spevné refrény, silné melódie, punk rockové vypaľovačky, ktoré si všetci budú spievať. Vraj ešte tvrdšia, než doteraz, no zároveň aj rytmickejšia, aby sa zavďačila ešte širšiemu publiku. A? ... všetko, do bodky to splnila.
Priznávam, že toľko protichodných názorov na jediné dielo, ako v prípade tohto som už dlho nezažil. Jedna skupina si z novej platne mladej Kanaďanky sadla na zadok, druhá skupina ho skopala pod čiernu zem. Kde je reálna pravda? Asi niekde medzi tým.

Pretože už na prvé počutie je jasné, že nový album Avril Lavigne je oveľa vyzretejší, než jej predchádzajúce projekty. Avšak, stále sa nedokázala vymaniť z toho, čo na tých predošlých projektoch ponúkla. A tak, i napriek tomu, že v pesničkách je oveľa viac gitár, sú spevnejšie, majú hutnejšie refrény a sú i hitovejšie, pri počúvaní niektorých nadobúdate pocit, že ste ich už niekde počuli.
Hneď na úvod, pri pesničke Girlfriend na vás zapôsobí ten pocit doby minulej, pretože toto je jedna z tých pesničiek cez kopirák, ktoré si jednoducho nemôžete pomýliť a okamžite máte jasno, že toto je pesnička Avril Lavigne.
Ibaže tých pesničiek je na albume dvanásť. A zároveň si hneď dovolím tvrdiť, že minimálne polovica z nich by dokázala zatriasť hitparádami a verím tomu, že to tak nakoniec aj bude. Speváčka totiž priniesla veľmi rozmanitý album, ktorý však v konečnom dôsledku pôsobí ako celok a bezpochyby zaujme skupinu poslucháčov, ktorej je táto tvorba určená.

Na tretej platni Avril Lavigne, ktorá vychádza po trojročnej prestávke od jej dvojky nazvanej Under My Skin, sa nachádza aj filmová balada Keep Holding On, ktorú fanúšikovia fantasy filmov poznajú z filmu Eragon. To sú hneď dva hity, ktoré bezpochyby budú mať svojich nasledovníkov.

Avril Ramona Lavigne sa narodila pre šialenosti. Už ako dieťa  chcela byť vždy stredobodom pozornosti. Narodila sa v Belleville, Ontario (Kanada) 27. 9. 1984 v znamení váhy , jej výška je 157 cm a váha 54 kg. Jej farba očí je modro-zelená , vlasy blond. Má mladšiu sestru Mitchelle a staršieho brata Mathewa, otca Johna a mamu Judy. V meste, v ktorom prežila väčšinu svojho života - Napanee, Ontario - , nikto netušil, že by sa mohla niekedy zrodiť nejaká hviezda. Spievať začínala v kostole a vtedy si ju všimli hľadači talentov z Arista Records a odišla do New Yorku. Zoznámila sa s manažérom Aristy - Antoniom L.A. Reidom - ktorý sa jej ujal. Stala sa výnimočnou osobou, ktorá začala ľudí oslňovať svojim hlasom, charakterom a vlastným štýlom. Doteraz vydala tri úspešné albumy.
Album The best Damm Thing vychádza aj v špeciálnej verzii, doplnený o DVD s dokumentom o vzniku tejto platne a fotogalériu.


Vydavateľstvo: Sony BMG Music Entertainment, 2007
Celkový čas: 40:51

Linky: www.avrillavigne.com, www.sonybmg.cz, www.dvdbest.sk

Zoznam skladieb:
01. Girlfriend - (Radio Edit)
02. I Can Do Better
03. Runaway
04. Best Damn Thing
05. When Youre Gone
06. Everything Back But You
07. Hot
08. Innocence
09. I Dont Have To Try
10. One Of Those Girls
11. Contagious
12. Keep Holding On

Zdroj: TS MusicServer