Názov je síce nekonečný, ale ak sa pod ním skrývajú dva nosiče nabité skvelou muzikou, tak si ľahko zrátame pre a proti, preskočíme nekonečne dlhý názov a vrhneme sa do počúvania skvelej muziky.

Názov je síce nekonečný, ale ak sa pod ním skrývajú dva nosiče nabité skvelou muzikou, tak si ľahko zrátame pre a proti, preskočíme nekonečne dlhý názov a vrhneme sa do počúvania skvelej muziky. A ak navyše máte radi legendy i súčasných umelcov, známe hity v nových šatoch a ešte aj chuť prispieť na dobrú vec, tak tento projekt toto všetko v sebe skrýva a práve vám to ponúka.

Make Some Noise je medzinárodný charitatívny projekt Amnesty International, ktorého cieľom je obrátiť pozornosť a zmobilizovať spoločnosť, aby začala venovať pozornosť problému v Sudáne, kde už zahynulo tristo tisíc ľudí a tri milióny ďalších môže postihnúť rovnaký osud. Do tohto hudobného projektu sa zapojilo viac ako päťdesiat hudobníkov z celého sveta a kompletný výťažok z jeho predaja je určený na vyššie spomínané účely, pomoc ľuďom v Sudáne.
Na dvoch, muzikou nabitých projektoch sa nachádzajú známe i menej známe skladby Johna Lennona, prespievané súčasnými umelcami. A rovno sa vám môžem zaručiť, že ide o projekt, aký ste bezpochyby ešte nezažili. Kvalitný, plný výborných pesničiek, naspievaných súčasnou hudobnou i komerčnou špičkovej svetovej pop music.

A na koho sa môžete tešiť? Nechýba nikto od U2, cez R.E.M. až po Christinu Aguileru, ktorí predvádzajúce šokujúce výkony. Bono vás hneď na úvod projektu strhne do víru famóznej tvorby a vyvolá vlnobitie, s ktorým sa mordujete (v tom najlepšom slova zmysle) v nasledujúcich minútach. V prípade R. E. M. ide o klasiku, avšak to, čo predvádza skupina Aerosmith v spoločnosti Sierra Leone´s Refugee All Stars v skladbe Give Peace A Chance, to už je peklo, ktoré bezpochyby nikoho nenechá chladným.
A skvelý hudobný mejdan pokračuje ďalej v podaní Lenny Kravitza, formácie The Cure či Avril Lavigne, a to sme stále iba na prvom nosiči tohto projektu. Ten však okrem štrnástich skladieb na prvej placke prináša i druhú, rovnako obsažnú časť, kde si hity Johna Lennona zobralo do parády niekoľko ďalších umelcov.
Úvod druhej časti projektu patrí formácii Green Day, ktorú striedajú Black Eyed Peas, Jack Johnson, Snow Patrol, či formácie A-HA a Duran Duran. Všetci sa s Lennonovou tvorbou pohrali v zmysle vlastných hudobných predstáv. A podarilo sa im to. Prekvapením je dokonca aj nemecká „bezpohlavná“ skupina Tokio Hotel, ktorá o pôvodnej tvorbe Johna Lennona nemôže mať ani páru. Tu však v konkurencii iných zvučných mien obstáli na výbornú.

Zelenú tomuto projektu dala samotná Yoko Ono a ak splní svoj účel, bude to úžasné. Ako hudobný produkt to za to jednoznačne stojí.

Vydavateľstvo: Warner Music, 2007
Celkový čas: CD1: 53:54, CD2: 50:01

Linky: www.amnesty.org/noise, www.forzashop.sk, www.anarchy.sk

Zoznam skladieb:
CD1
1. U2 – Instant Karma
2. R.E.M. - # 9 Dream
3. Christina Aguilera – Mother
4. Aerosmith – Give Peace A Chance Sierra Leone’s Refugees All Stars
5. Lenny Kravitz – Cold Turkey
6. The Cure – Love
7. Corrine Bailey Rae – I’m Loosing You
8. Jakob Dylan – Gimme Some Truth
9. Jackson Brown – Oh, My Love
10. The Raveonettes  - One Day At A Time
11. Avril Lavigne – Imagine
12. Big &# Rich – Nobody Told Me
13. Eskimo Joe – Mind Games
14. Youssou N’Dour – Jealous Guy
CD2
1. Green Day – Working Class Hero
2. Black Eyed Peas – Power To The Peoples
3. Jack Johnson – Imagine
4. Ben Harper – Beautiful Boy
5. Snow Patrol – Isolation
6. Matisyahu – Watching The Weels
7. Postal Service – Grow Old With Me
8. Jaguares – Gimme Some Truth (Spanish Vers.)
9. The Flamming Lips – (Just Like) Starting Over
10. Jack’s Mannequin – God
11. A-ha - # 9 Dream
12. Tokio Hotel – Instant Karma
13. Regina Spector – Real Love

Zdroj: TS MusicServer