Možno sa mnohým zdalo, že tento mladý muž má už svoj umelecký zenit za sebou, no nie je to celkom pravda. Pravdou síce je, že v poslednom období sa nevieme dočkať jeho radového albumu, avšak tak, ako minulý rok vydal MTV Unplugged album, tak sa tento raz vracia s ďalšou koncertnou nahrávkou.

Možno sa mnohým zdalo, že tento mladý muž má už svoj umelecký zenit za sebou, no nie je to celkom pravda. Pravdou síce je, že v poslednom období sa nevieme dočkať jeho radového albumu, avšak tak, ako minulý rok vydal MTV Unplugged album, tak sa tento raz vracia s ďalšou koncertnou nahrávkou. Tá vznikla počas jeho letného turné v Spojených štátoch amerických, ktoré bolo vypredané do posledného miesta, čo je opäť jasným dôkazom toho, že Ricky Martin ešte ani náhodou nepovedal posledné slovo.

O tom, aká horúca to bola šou sa môžete presvedčiť na CD a DVD, ktoré práve v týchto dňoch uzrelo svetlo sveta. Na CD nájdete takmer hodinový záznam toho najlepšieho z tejto šou. DVD už klasicky prináša okrem obrazového materiálu aj nejaké tie bonusy navyše. To, ako pristúpite k tomuto projektu, závisí prevažne na tom, aký vzťah momentálne pestujete k Ricky Martinovi.
Pretože ak ste boli jeho fanúšikmi a vzhľadom na jeho uspanú radovú tvorbu ste na neho celkom nezabudli, iba ste ho odložili niekde v myšlienkach, tak tento projekt vás preberie z letargie, smútku a zabudnutia.
A to doslovne. Ricky Martin totiž neostáva počas svojho koncertného predstavenia nič dlžný svojej povesti mladíka s horúcou krvou, ale i lámača ženských sŕdc. Zatiaľ, čo na počiatku predstavenia dostane do tranzu niekoľkotisícové publikum veľkou tanečnou šou s množstvom tanečníkov na scéne, vzápätí rozpáli prevažne ženské publikum pomalými baladami a takto to strieda celý čas.

Portorikánec Ricky Martin svojim vystúpim hravo dokázal svojim neprajníkom, že je stále vo forme a má ešte čo povedať. Minimálne publiku za oceánom, ktoré bolo z jeho vystúpenia nadšené. Faktom totiž ostáva, že v našich luhoch a hájoch jeho meno vystriedalo už množstvo ďalších umelcov s podobne vriacou krvou, no šanca na návrat tu bezpochyby je. Stačí prísť s novým, kvalitným radovým albumom.

Pri sledovaní tohto DVD sa môžete tešiť na fantastický širokouhlý obraz a čistý zvuk rozmixovaný do formátu 5.1, pričom ak ho budete sledovať s touto repro sústavou, tak vám môžem zaručiť, že si ho užijete skutočne naplno.
Súčasťou DVD sú bonusy, medzi ktorými nechýba dokument zo zákulisia turné, niekoľko videoscreenov a tiež možnosť pristupovať k jednotlivým skladbám prostredníctvom rozdelených kapitol. K dispozícii je niekoľko zvukových mutácií vo forme titulkov.

Hodnotenie:
Po vypočutí si tohto projektu, či po vzhliadnutí DVD, na ktorom nájdete najväčšie hity kariéry tohto speváka, ale aj niekoľko najnovších songov, určite usúdite, že práve tento projekt je príležitosťou na to, dať Ricky Martinovi ďalšiu príležitosť na návrat. Určite vás presvedčí nielen každým tanečným krokom, ale aj spevom.

Vydavateľstvo: Sony BMG Music Entertainment, 2007
Celkový čas: CD: 54:54, DVD: cca 120. minút (vrátane bonusov)

Linky: www.rickymartin.com, www.sonybmg.cz, www.dvdbest.sk


Zoznam skladieb:
CD:
01. Por Arriba, Por Abajo 5:39
02. I Dont Care/Maria Mix 4:46
03. Vuelve 5:07
04. Revolucion 4:15
05. Its Alright 4:32
06. Livinla Vida Loca 3:53
07. Somos La Semilla 4:07
08. Rave Intro/Drop It On Me/Lola, Lola/The Cup Of Life 12:20
09. Tal Vez 4:34
10. Tu Recuerdo 5:42
DVD:
11. Intro
12. Pegate/Raza De Mis Colores/Por Arriba, Por Abajo
13. This Is Good
14. Indonesian Transition
15. Jaleo
16. I Dont Care/Maria Mix
17. Hindu Dance Transition
18. Vuelve
19. Gracias Por Pensar En Mi 
20. Fuego De Noche, Nieve De Dia 
21. Shes All I Ever Had/Bella
22. Rebirth Intro
23. Revolucion 
24. Its Alright
25. Livinla Vida Loca
26. Somos La Semilla 
27. Asignatura Pendiente
28. Rave Intro
29. Drop It On Me/Lola Lola/La Bomba
30. The Cup Of Life 
31. Tal Vez
32. Tu Recuerdo 

Zdroj: TS MusicServer