Tak toto je jasný dôkaz toho, ako funguje čaro internetových médií. Poliaci sa zamilovali do tridsať rokov starého hitu, ktorý vznikol vtedy, keď Ivana Mládka pokutovali policajti na Orave.

Tak toto je jasný dôkaz toho, ako funguje čaro internetových médií. Poliaci sa zamilovali do tridsať rokov starého hitu, ktorý vznikol vtedy, keď Ivana Mládka pokutovali policajti na Orave. Poliaci si ho našli teraz, šupli k nemu poľské titulky, dali to na internet a v krátkom čase sa na to pozrelo milión a pol divákov.

Ivan Mládek sa stal hviezdou v susednom Poľsku a udalosti nabrali na obrátkach. V týchto dňoch sa môže Mládek pasovať do pozície Heleny Vondráčkovej, či Karla Gotta, ktorí kraľujú aj na poľskej hudobnej scéne a to už dlhé roky. Tento raz sa to podarilo aj Mládkovi. Je totiž predpoklad, že jeho album tam pôjde doslova na dračku.

Ťažko povedať, či možno Mládekovi drukovať, alebo ho odpísať. Je úžasné, ako sa aj so svojim bandom chytil príležitosti a vyrobil album vo veľmi krátkom čase. Na druhej strane je však kontroverzné slovo vyrobil, keďže v podstate ide o najväčšie hity speváka, pričom jednu tretinu pretextoval do poľštiny a takto ich ponúka poslucháčom.

Osobne? Osobne som na Mládekovej strane, milujem jeho poľštinu. Bola geniálna, keď si z nej uťahoval pred dvadsiatimi rokmi v zábavnej šou Možno príde aj kúzelník, je skvelá aj v roku 2008, keď ňou bude Mládek vylepšovať svoj účet na teréne Poľska.

Je mi úplne ukradnuté, že si vydupal, aby sa jeho album dostal aj na československý trh, napriek tomu, že má na ňom dve dvojcédečkové kolekcie s najväčšími hitmi. Je tam niekoľko hitov v poľštine, a to už aspoň z recesie treba počuť.

A vlastne o recesii to celé je. Mládek bol vždy recesista, jeho skladby sršali vtipom i aroganciou zároveň a ľudia ho milovali, a bolo im úplne jedno, aká bola doba.
Dnes sa Mládkovi začína dariť aj u susedov, je skvelý a osobne sa z toho teším. Zahoďme predsudky a užime si to spolu s ním tak, ako sa patrí – naplno. Táto platňa totiž ani náhodou nie je sklamaním, ale skvelou zábavou.

Vydavateľstvo: EMI Music, 2008

Linky: www.dvdbest.sk


Zoznam skladieb:
01. Jožin z bažin
02. Jez (Polsky)
03. Medvědi nevědí
04. Linda
05. Lulu z Honolulu (Polsky)
06. Neopatrný křeček
07. Mravenci v kredenci
08. Prachovské skály (Polsky)
09. Láďa jede lodí
10. Zkratky
11. Dáša Nováková (Polsky)
12. Ňu, ňu, ňu
13. Praha Prčice
14. Żaba – Krążek
15. Rychlík jede do Prahy
16. Brno je zlatá loď
17. Jožin z bažin (Polsky)

Zdroj: TS MusicServer