"It's only love, it's only love doing it's thing baby..." – tak týmito slovami začala svoj posledný koncert na Slovensku legendárna formácia Simply Red situovaná okolo charizmatického Micka Hucknalla. 'Greatest Hits World Tour' usporiadaná k 25-ročnému pôsobeniu kapely sa zároveň stala i dôstojnou rozlúčkou, ktorá nenechala 28. júna v NTC Sibamac Aréne ani jedného fanúšika chladným.

S presnosťou, ktorá je vlastná len niektorým kapelám, sa už o 20:15 ozvali prvé tóny megaúspešnej skladby 'It’s Only Love' z albumu 'A New Flame' (1989), no hudobné variácie v podaní svetoznámej britskej kapely neprestali až do 22:00, kedy sa so slovenským publikom rozlúčila naposledy.

Atypicky nízko situované pódium s minimom rušivých prvkov dávalo všetkým prítomným pocit priameho zúčastnenia a vďaka dynamickej a častej komunikácie s publikom, si Mick už po pár piesňach naplno získal slovenské publikum, ktoré s ním na plné pľúca odspievalo celý zvyšok koncertu.

Intimita v 8000 dave, precízne vyvážená svetelná šou, baladický hlas frontmana Simply Red a vynikajúce výkony sprievodnej kapely – len niekoľko aspektov dodávajúcich temer dvojhodinovému programu na zvláštnej energii a čare. Setlist, ktorý len s malými obmenami kopíroval už odohrané vystúpenia, obsahoval svojsky poňatú antológiu hitov kopírujúcich kariéru tejto soulovej legendy od prvého albumu 'Picture Book' v roku 1985, až po najnovšiu reedíciu klasiky 'Stars' z minulého roku.

'So Not Over You', 'Fake', 'Fairground' či 'Sunrise' – skladby, ktoré sa zapísali na jedny z najvyšších priečok svetových hitparád, odzneli v upravených live verziách i na bratislavskom koncerte. Po oficiálno-neoficiálnom ukončení si slovenské publikum, označené kapelou ako "fantastické", vytlieskalo 7-člennú zostavu naspäť na pódium ešte dvakrát.

'Greatest Hits World Tour' britskej kapely Simply Red bude pokračovať v Dánsku (3. júl), Belgicku (4. júl), Nemecku (5-7. júl), Švajčiarsku (9. júl), Rakúsku (10. júl), Taliansku (12-14. júl), Monacu (16. júl) a ďalších krajinách, až do posledného koncertu v roku 2010, po ktorom sa spevák Mick Hucknall vydá na sólovú kariéru.

Setlist:

It’s Only Love
A New Flame
Your Mirror
So Not Over You
Night Nurse
Thrill Me
For Your Babies
Holding Back The Years
The Air That I Breathe (The Hollies cover)
Come To My Aid
The Right Thing
Go Now
Fake
Ain’t That A Lot Of Love
Fairground
Sunrise
Stars
Money's Too Tight To Mention
Something Got Me Started
If You Don't Know Me By Now

--
Text: Miroslav Meňhert
Foto: SimplyRed.com

Súvisiaci interpreti: Simply Red