Americkí punkeri The Offspring odštartovali koncertom v pražskom Průmyslovom paláci svoje svetové turné. Kapela na čele s frontmanom Bryanom "Dexterom" Hollandom síce ponúkla zmes svojich najväčších hitov, no pritom akoby pozabudla na dobré nazvučenie a charakteristiku priestoru, v ktorom hrali.

Už niekoľko dní pred koncertom bolo jasné, že The Offspring ponúknu ochutnávku z ich pripravovaného štúdiového albumu i fakt, že nevynechajú notoricky známe skladby ako Bad Habit, Why Don't You Get a Job či Pretty Fly (for a White Guy). O to príjemnejším prekvapením bol úvod koncertu, ktorý odštartovalo nezameniteľné "Ya, Ya, Ya, Ya, Ya" z piesne All I Want. Následná hodinu a štvrť trvajúca šou priniesla zvuk plný punkových gitár, avšak basgitara, ktorú nie je počuť, a spev strácajúci sa v kriku fanúšikov predsa len uberú koncertu na kvalite.

Hoci ku koncu vystúpenia skladby ako Americana, (Can’t Get My) Head Around You a The Kids Aren’t Alright vyzneli veľmi dobre, paradoxne bolo nazvučenie prvej z predkapiel Rybičky 48 lepšie, než u amerických hviezd večera. Snáď najväčším sklamaním pre mnohých z fanúšikov však bola takmer absolútna statickosť celej kapely, nehovoriac o gitaristovi Noodlesovi, ktorý za celý koncert vystúpil spoza mikrofónu iba jedenkrát.

Atmosfére koncertu nepomohlo ani zle vyriešené rozdelenie plochy na dve časti – státie pod pódiom a "klasické" státie, ktoré však predstavovali diametrálne odlišné úseky. Zatiaľ čo si približne dvetisíc fanúšikov s drahšími lístkami užívalo polovicu Průmyslového palácu, ďalšie štyri tisícky sa tlačili za nimi na rovnakej ploche s veľmi zlým výhľadom na pódium a takmer nulovým prúdením vzduchu. Napriek tomu jedna z najznámejších punkových kapiel ukázala, že má ešte čo ponúknuť. Hovorí sa, že v najlepšom treba skončiť a posledná trojica prídavkov - Hammerhead, Want You Bad a kultovka Self Esteem - to svojím spôsobom potvrdila.

Setlist:
All I Want
You're Gonna Go Far, Kid
You Will Find A Way
Come Out and Play (Keep 'Em Separated)
Have You Ever
Staring at the Sun
Stuff Is Messed Up
Bad Habit
Hit That
Gotta Get Away
Kristy, Are You Doing Okay?
Why Don't You Get a Job?
Americana
What Happened To You?
Pretty Fly (For a White Guy)
(Can't Get My) Head Around You
The Kids Aren't Alright
Hammerhead
Want You Bad
Self Esteem

--
Autor: Miroslav Meňhert
Foto: Ivetta Dienešová - Hudba.sk