Tvrdý metalista, nespútaný rocker, rožňavský lokálpatriot - len niekoľko z prívlastkov, ktoré prischli finalistovi televíznej šou Slovensko hľadá SuperStar 3. Po necelých dvoch rokoch sa na pulty predajní dostáva jeho debutový album 'Kocky sú hodené'.

(Okrem rozhovoru vám portál Hudba.sk prináša súťaž o dva nosiče so spomínaným čerstvým albumom.)

Tvoj debutový album so skupinou massRiot vychádza až teraz, dosť dlho potom, čo si skončil SuperStar – dá sa to chápať ako istý dištanc?

SuperStar bolo výborné promo pre mňa a kapelu massRiot, o ktorú mi vždy šlo, keďže som jeden z jej štyroch členov. Vydanie sa zdržalo kvôli zdĺhavým prípravám – predsa len vzdialenosť medzi Rožňavou a Sereďou, kde sme nahrávali, je veľká. SuperStar nám ale jednoznačne dopomohla k istému urýchleniu vydania, to je samozrejme. Pôvodne to bolo tak, že Sony BMG malo vydať tých, ktorých si oni vyberú – my sme medzi nimi neboli, a tak sme oslovili Universal Music, ktorí nás pretlačili mimo iného aj do rádií.

Takže so SuperStar už nechceš byť spájaný?

Tomu sa nikdy nevyhnem – v SuperStar som sa presadil ako spevák. Chcem si ale dať dole nálepku "superstárista".

Začínal si v kapele Kus Drátu, pokračoval vo W.O.A., ktorá sa pretransformovala na massRiot...

Kus Drátu si ani poriadne nepamätám, ale veci z toho obdobia už nehrávame, no aj tak sa jednalo najmä o rôzne covery iných kapiel. Zmena z W.O.A. na massRiot bola skôr kozmetická, keďže sme ten názov považovali za hlúpy – predsa len v doslovnom preklade Vetry Apokalypsy nie sú tou najlepšou voľbou. (smiech)

Na scéne sa prezentuješ ako rocker – pieseň 'Môj anjel spí' bola ale viac baladického charakteru…

Celé je to tým, že chceme byť hraní v rádiách, no pritom robiť aj tvrdšiu muziku. Na albume je pár podobných piesní – v podstate sa jedná o mix všetkého možného z rocku. Je pravda, že je orientovaný skôr na tú komerčnejšiu scénu, ale sú tam veci, ktoré by som si kľudne mohol zahrať hocikedy v klube.

Takže sa "Môj anjel spí" dá považovať len za čistú komerciu?

Dá sa to chápať ako Nothing Else Matters od Metallicy...

Predpokladám, že v pláne je aj videoklip na túto skladbu...

Plánuje sa, no zatiaľ nemáme nič – všetko rieši naše vydavateľstvo. V podstate to nechávame im, keďže poznajú ľudí, ktorí sú v tomto obore skúsení a samotnú realizáciu už doriešime. Reálne sa na obrazovkách objaví v lete.

Na CDčku vám klávesy robil Zoli Tóth a Jimi Cimbala nahrával niektoré gitarové rify, ktoré ste podľa tvojich slov nezvládali. Ako to bude riešené na koncertoch?

Jednalo sa o isté sóla, ktoré máme v koncertných verziách upravené. Všetko ostatné je v pomere 1:1, pričom klávesy sú v sampli.

--
Autor: Miroslav Meňhert
Foto: Massriot.sk