Už 3. apríla sa slovenská hudobná špička spojí s tou americkou v bratislavskom Nu Spirit Clube. Presne rok po úspešnom koncerte kapely Poogie Bella s hosťujúcim Jurajom Griglákom sa totiž garde otočí – jeden z najlepších slovenských basgitaristov bude na pódiu hostiť tohto fenomenálneho amerického bubeníka.

Poogie Bell sa narodil do rodiny profesora hudby, ktorý malého Poogieho nechával sedávať na skúškach svojho jazzového kvarteta. Keď mal pol roka, bubeník v kapele mu na chvíľu podal paličky, pretože chlapec na ne fascinovane hľadel. Na druhý deň prebudila mama Bellová celú rodinu krikom: "Veď on hrá na bicie!"

Ako dvaapolročný odohral prvý verejný koncert a odvtedy bol jeho osud spečatený. Dnes tvrdí, že sám nevie ako je to možné. Preslávil sa spoluprácou s Marcusom Millerom, na konte má hrania s menami ako David Bowie, Erykah Badu, Al Jarreau, Chaka Khan či Roberta Flack, a jeho bicie možno počuť na nahrávkach z celého spektra hudobných žánrov.

Vstupenky:  Predpredaj.sk


Slovenský multitalent

Juraj Griglák
tiež pochádza z hudobníckej rodiny. V detstve začal s klavírom, od puberty hral na bicích a na gitare. Počas štúdia kontrabasu na konzervatóriu si našetril na prvú Jolanu a basgitaru už neodložil. Dnes má za sebou množstvo výnimočných spoluprác s hudobníkmi z celého sveta.

V roku 2001 vydal s hviezdnou muzikantskou zostavou album Bass Friends, ktorý vyvolal nadšené odborné ohlasy a minulý rok opäť vyšiel v digitálnej reedícii. Okrem jazzových a funkových projektov Griglák hráva aj s filharmóniou a pravidelne vyučuje jazzové dielne u nás aj v zahraničí.


Informácie pre Hudba.sk poskytol Matej Šálek, PR manažér koncertu.

Foto: Poogiebell.net

Súvisiaci interpreti: Juraj Griglák