Aj tento rok si to tisícky slovenských rockerov v auguste namieria na východ krajiny do Sniny. Práve tam sa totiž každoročne koná festival Rock pod kameňom, ktorý tento rok láka na kapely ako Edguy, Pretty Maids, Amaranthe, Bonfire, Olympic alebo Wanastowi Vjecy. Lístky na dvojdňové podujatie sú oddnes v predaji.

Vstupenky:  Predpredaj.sk

Milovníci rocku, metalu a príbuzných žánrov sa opäť stretnú v areáli Sninských rybníkov, kde sa bude 8. a 9. augusta konať už 12. ročník hudobného festivalu Rock pod kameňom. Organizátori mall po veľmi silnom ročníku 2013, na ktorom sa ako hlavné hviezdy predstavili nemecké kapely Avantasia a Helloween, spoločne s Fínmi Stratovarius, pred sebou veľkú výzvu, aby tento rok opäť ponúkli najkvalitnejší rockový lineup na východnom Slovensku.

Rock pod kameňom 2013

O tom, že sa im to podarilo svedčia hneď prvé zverejnené mená. "Po veľkom úspechu, ktorý mal vlani na našom festivale projekt Avantasia, sme chceli aj tento rok pozvať aspoň lídra projektu, speváka Tobiasa Sammeta. Podarilo sa – prijal pozvanie so svojou kapelou Edguy," vysvetľuje na margo voľby jednej z hlavných hviezd dlhoročný organizátor Marián Križánek. "Premiéru na Rocku pod kameňom budú mať toto leto kapely Amaranthe a Bonfire," dodáva k zahraničnému lineupu. Okrem Švédov Amaranthe a dvojice nemeckých kapiel sú aktuálne potvrdení aj Pretty Maids z Dánska. Organizátori hneď prvou várkou mien potešili aj priaznivcov českej rockovej klasiky - príde legenda Olympic, Wanastowi VjecyŠkwor aj David Koller. Z domácej scény sú prvými potvrdenými menami kapely Inekafe a Karpina.

"Tešíme sa na všetkých milovníkov rocku. Skalní, ktorí Rock pod kameňom už zažili, vedia, že si určite opäť prídu na svoje. A radi privítame nových fanúšikov, ktorí sem prídu toto leto prvýkrát," odkazuje Križánek fanúšikom festivalu a všetkým milovníkom rockovej hudby na Slovensku. Vlani si pod Sninským kameňom v priebehu troch dní užívalo koncerty približne 15-tisíc návštevníkov, nižšie si môžete pozrieť videoreportáž.

Lístky na Rock pod kameňom sú od dnešného dňa v predaji za uvádzaciu cenu 18 eur exkluzívne v sieti Predpredaj.sk.


Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytla Adriána Čahojová z agentúry Soul For Show.

Súvisiaci interpreti: Amaranthe, Edguy