Klasický hit Jaj Zuzka, Zuzička v podaní slovenského Sinatru Františka Krištofa Veselého si vzala do parády producentská dvojica Mafia Corner. Slovenskému poslucháčovi tak predstavuje žáner electro-swing, ktorý vo svete prežíva veľký boom. Na výsledok takmer reštaurátorskej práce sú producenti mimoriadne pyšní.

Producentské duo Mafia Corner plánuje priniesť na domáci trh revolučnú a originálnu hudobnú produkciu inšpirovanú svetovými trendmi. Svoje sľuby začína plniť už pri debutovom singli, ktorý predstavuje electro-swingovú coververziu legendárneho hitu Zuzulienka od Františka Krištofa Veselého z 30. rokov minulého storočia.

"Raz som cestoval domov metrom a rozmýšľal som, aká slovenská skladba by sa najviac hodila do štýlu electro-swing. V momente sa mi vybavila Zuzulienka," prezradila pôvod nápadu zahraničná polovica Mafia Corner, Toy Boy, ktorý žije a tvorí v Londýne. "Urobil som základný podklad, zaspieval do neho Zuzulienku a poslal Randymu. Hneď sa nápadu chytil a začali sme na ňom robiť," dodáva.

"Reštaurátorská" práca na hudbe aj videu

Dôraz na každý detail a prácu s poškodenou originálnou zvukovou stopou prirovnal Randy k práci reštaurátorov: "Hoci finálna verzia znie ako celok, spojili sme v nej množstvo vzoriek z úplne iných samplov. Napríklad klavírne sólo je úplne nové, digitálne upravené, aby znelo ako 80-ročné," smeje sa.

Výsledok exkurzie do swingovej doby v modernom šate si môžu fanúšikovia retra vychutnať naplno aj vo videoklipe, ktorý pracuje s originálnymi dobovými zábermi z čias zlatej éry swingu. "Všetko je spracované s dávkou vtipu, ukážeme, ako sa ľudia obliekali, ako tancovali, ako sa zabávali. Veríme, že video umocní atmosféru skladby," dodáva Randy. Videoklip má na svedomí Matúš Amrich, ktorý sa podieľal na videoklipoch Rytmusa, Celeste Buckingham, či Dominiky Mirgovej.

Producentské duo Mafia Corner plánuje rozmer svojej odvážnej produkcie postupne rozšíriť do žánrov electro, house, dance, drum&bass či dubstep. Siahne aj v budúcnosti do repertoáru legiend? Nechajme sa prekvapiť. V prípade Františka Krištofa Veselého si môžete novú verziu porovnať s originálom.


Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytol manažment dua Mafia Corner.

Súvisiaci interpreti: František Krištof Veselý