Britský spevák a skladateľ Elton John by sa už onedlho mal stretnúť s ruským prezidentom Vladimirom Putinom a diskutovať o zlepšení práv homosexuálov v Rusku. Krátko pred stretnutím pritom vyhlásil, že podľa neho by Ježiš určite súhlasil s manželstvami párov rovnakého pohlavia.

"Ak by Ježiš Kristus bol nažive, nemyslím si, že by bol proti - predsa len bol veľkým kresťanom a úžasným človekom. Hovoril o láske, súcite, odpustení a spájaní ľudí. Na týchto základoch by mala byť postavená aj cirkev," uviedol Elton John v rozhovore pre Sky News po tom, čo priznal, že si v roku 2015 chce vziať svojho registrovaného partnera Davida Furnisha.

Známy hudobník vidí najväčšiu nádej v novom pápežovi, ktorý je podľa neho tolerantnejší ako jeho predchodcovia. John však chce byť sám aktívny, a preto sa rozhodol stretnúť s ruským prezidentom Vladimirom Putinom. "Neviem, či to prinesie niečo dobrého. Je však dôležité postaviť most a nie stenu so slovami - s týmito ľuďmi sa nebudem rozprávať. Ak chcete niečo vyriešiť, musíte viesť dialóg," dodal svetoznámy skladateľ.


Zdroj: Nme.com
Foto: AP Photo/Lefteris Pitarakis (titulka), Richard Shotwell/Invision/AP (článok)

Súvisiaci interpreti: Elton John