Skupina Rybičky 48 si túto jar dopriala voľno a v rámci odpočinku a príprav na letnú sezónu navštívila USA, kde natočila videoklip Američan z Poličan, ktorý má už bezmála 2 milióny vzhliadnutí na Youtube. Okrem toho vydávajú travel dokument Americká krása a ohlásili jesenné turné k pripravovanému dvojalbumu.

Z materiálu, ktorý sa nevošiel do klipu, sa Rybičky 48 rozhodli vydať štrnásťminútový dokument Americká krása. Pred sebou má formácia nabitú festivalovú sezónu, po ktorej vydá svoj dlhočakávaný dvojalbum Best Fuck Off. Pôjde o siedmy štúdiový album a jeho vydanie je naplánované na október. Od vydania ostatného albumu uplynulo už šesť rokov.


"Na albume budú všetky single z posledných šiestich rokov a naviac k tomu bude priložený druhý album, kde nahráme dvanásť nových songov," hovorí spevák Kuba Ryba a dodáva: "Pôjde o takú BB-side, kde bude mať každý z kapely tri svoje pesničky. Nebudeme sa pozerať na hudobné štýly. Jednoducho kto má čo rád."

Na vydanie albumu Best Fuck Off bude nadväzovať rovnomenné koncertné turné, v ktorého závere bude album pokrstený v Brne. Kapela tiež oznámila, že ich novembrový koncert v pražskej Lucerne je už teraz vypredaný. "Tešíme sa na nové pesničky, ktoré zahráme na jesennom turné a sme nadšení zo záujmu fanúšikov. Vždy bol náš sen zahrať si v českom hudobnom svätostánku, vo veľkej sále Paláca Lucerna. Je fantastické, že koncert je vypredaný pol roka vopred," hovorí gitarista Petr Lebeda.

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytla Zdena Selingerová.

Súvisiaci interpreti: Rybičky 48