Symbolicky v prvý letný deň (21.6.) poslal manažment Emmy Drobnej do slovenských rádií jej nový singel – spoluprácu s Egom s názvom Rande. V rebríčku hranosti IFPI debutovala medzi domácimi piesňami po prvom týždni až na 29. mieste, no dá sa očakávať, že počas letných mesiacov bude stúpať vyššie. Od dnes (1.7.) je chytľavá pesnička o randení dostupná aj na streamovacích platformách.

Emma Drobná fanúšikov potešila ďalšou skladbou v slovenčine. V zime bodovala s pesničkou Vianočný čas, ktorý si desaťtisíce Slovákov najskôr obľúbili vďaka reklame a potom, keď vyšla celá skladba, znela často aj v rádiách. V rámci "celoročných" singlov však naposledy prišla s novou vlastnou pesničkou ešte v novembri 2022. Ide o skladbu Hawaii, ktorá je jej aktuálne najhranejším hitom. Medzitým ešte ako singel vyšla skladba Navždy mladí (2023) od skupiny HEX, v ktorej speváčka hosťuje. V éteri sa však veľmi neuchytila, keďže rádiá preferujú iné "hexácke" single.

Bol preto najvyšší čas pripomenúť sa s novinkou a Drobná sa o účasť v letných playlistoch uchádza práve s Rande. Spolu s raperom Egom chcú priniesť dávku letnej energie a romantiky. "Chcela som, aby táto skladba zachytila ten jedinečný pocit zo stretnutia dvoch ľudí. Mnohým dnešným mužom chýba odvaha pozvať dievča/ženu na rande," hovorí speváčka a textárka. Hudobne na skladbe spolupracovala s producentom a skladateľom Adriánom Líškom. Ako spoluautor je uvedený aj Jerry Lee a Ego, ktorý si tradične sám otextoval svoju slohu.

Rande je po spomínanej skladbe Hawaii druhou singlovou ukážkou z pripravovaného tretieho autorského albumu Emmy Drobnej. Zároveň je to jej prvý autorský singel v slovenčine. "Pôvodne sme vyberali z troch skladieb. Prednosť dostal práve tento, aj preto, že je v rodnom jazyku," uviedol v tlačovej správe speváčkin manažment z Creative Music House.

Singel Rande nájdete od dnes vo všetkých streamovacích službách. K skladbe sa pripravuje aj videoklip. Vznikli k nemu tiež špeciálne fotografie, ktoré budú takisto zverejnené neskôr. "Robili sme ich s cieľom preniesť tú letnú náladu a radosť z prvého rande, ale zároveň sú aj provokatívne. Verím, že sa nám podarilo vytvoriť niečo, čo fanúšikom prinesie rovnakú radosť ako nám," uzatvára Emma Drobná.

Text: Hudba.sk (zdroj: Creative Music House)