Práve dnes začína trojdňový festival "lásky, priateľstva a hudby", na ktorom spomedzi všetkých účinkujúcich vystúpi aj jediná slovenská kapela. Tak sa na poľskom Woodstocku okrem Danko Jones, Kaiser Chiefs či Enter Shikari objaví aj Inekafe.

Skupina o svojom pôsobení na najväčšom poľskom rockovom festivale Woodstock informovala verejnosť prostredníctvom Facebooku. "Vyrážame z Bratislavy. Ideme hrať poľský Woodstock po 10-tich rokoch! Festival, na ktorý chodí 700.000 ludi! Ako jedina slovenska kapela!!" tešili sa chalani z Inekafe na sociálnej sieti. 

Woodstock festival sa koná už vyše 17 rokov na poľsko-nemeckých hraniciach v meste Kostrzyn nad Odra. Každoročne ho navštevuje niekoľko stovák tisíc návštevníkov prevažne z Poľska a Nemecka. Na tento ročník lákajú organizátori menami ako Kaiser Chiefs, Enter Shikari, Danko Jones, Emir Kusturica, Anthrax a iní. V minulosti tento festival navštívili aj Prodigy, Asian Dub Foundation, Guano Apes či Papa Roach. 

Samotné podujatie nie je spoplatnené po celú dobu trvania, pretože je financované charitatívnou organizáciou Veľký orchester vianočnej charity. Cieľom tejto organizácie je zabezpečovanie najmodernejších prístrojov do detských nemocníc v Poľsku.

Autor: Marek Majzon (zdroj: Facebook.com/inekafe, last.fm)
Foto: Inekafe.sk 

 

Súvisiaci interpreti: Inekafe