Americký raper Kanye West si zmenil umelecké meno na Ye. Štyridsaťjedenročný interpret to oznámil na Twitteri krátko pred sobotným vystúpením v relácii Saturday Night Live.

"Bytosť formálne známa ako Kanye West. Ja som Ye," napísal hudobník. Ye je skrátená forma mena Kanye a doteraz to bola raperova prezývka. West tak nazval aj svoj ostatný album, ktorý vydal tento rok 1. júna.

Kanye West dlhodobo hlasno vyjadruje svoju podporu americkému prezidentovi Donaldovi Trumpovi, s čím teraz vyjadrila nepochopenie aj speváčka Lana Del Rey. "Fakt, že Trump sa stal prezidentom, je stratou pre našu krajinu, ale tvoja podpora je stratou pre kultúru," napísala speváčka, ktorá si vysvetľuje Westovu podporu Donalda Trumpa tak, že hudobník sa v ňom čiastočne vidí. 


Kanye Omari West odštartoval hudobnú kariéru v roku 1996 ako hip-hopový producent. Známym sa stal v roku 2001, keď sa podieľal na albume The Blueprint rapera Jay Z. O štyri roky neskôr sa sám predstavil ako raper na svojom debutovom albume The College Dropout.

Nasledovali nahrávky Late Registration (2005), Graduation (2007), 808s & Heartbreak (2008), My Beautiful Dark Twisted Fantasy (2010), Yeezus (2013), The Life Of Pablo (2016) a spomínaná Ye (2018). S Jay Z okrem toho nahral album Watch The Throne (2011). So všetkými štúdiovkami okrem The College Dropout dobyl americký rebríček Billboard 200. Na konte má 21 cien Grammy.

Zdroj: SITA (People.com, archív) + Hudba.sk
Foto: Facebook.com/TheKanyewestPage

Súvisiaci interpreti: Kanye West