Mladá slovenská indie skupina GoodBye Lenin prekvapila obyvateľov Ladiec. Spolu s aparatúrou totiž vyliezla na strechu miestnej bytovky a do nedeľného ticha začala hrať svoj nový singel Next To You, ku ktorému tu pod režisérskou taktovkou Mira Rema natáčala videoklip.

"S nápadom hrať na streche paneláku prišiel Miro Remo, ktorý momentálne nakrúca dokument o ladeckom sídlisku a jeho obyvateľoch. Našou úlohou bolo len hrať, nespadnúť a čo najviac prekvapiť nič netušiacich ľudí, čo sa nám myslím aj podarilo," prezradil s úsmevom spevák skupiny Ivan Májsky.

Niektoré scény klipu sa súbežne nakrúcali až na troch strechách. Na dvoch hrala kapela a na tretej, najvyššej, bol spevák. O bezpečnosť sa staral štáb a správcovia jednotlivých panelákov. "Najťažšie z celého nakrúcania bolo dostať všetky nástroje a aparatúru na strechu bytovky. Otvor, cez ktorý sa veci hore vynášali, bol totiž veľmi úzky. Našťastie sme to zvládli a mohli sme si tak užiť jedno z najzaujímavejších hraní, aké sme doteraz absolvovali," spresnil bubeník Marcel Šimár.

GoodBye Lenin - Next To You

Videoklip režíroval úspešný dokumentarista Miro Remo spolu s Jurajom Ištvánikom. "Prekvapilo ma, ako pozitívne na natáčanie zareagovali obyvatelia Ladiec. Veľa ľudí celú akciu sledovalo z okna či z balkóna - niektorí dokonca aj tlieskali a hecovali skupinu k hlasnejšiemu výkonu. Ako Ladčana ma však najviac potešilo, keď som si na sociálnej sieti prečítal odkaz, že takéto akcie by sa v obci mohli robiť častejšie," dodal Miro Remo.

Videoklip ku skladbe Next To You si budete môcť v premiére pozrieť na portáli Hudba.sk už 8. novembra.

Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytol Marek Kučera, PR manažér kapely GoodBye Lenin.

Súvisiaci interpreti: Goodbye Lenin