Vydavateľstvo Real Music House a produkčná spoločnosť 582 sa spojili, aby založili vydavateľskú značku Supernova Sessions. Pod jeho krídlami vychádza EP obľúbeného anglického pesničkára Jamesa Harriesa. Pri tejto príležitosti odohrá na Slovensku dva koncerty.

James Harries našiel svoje útočisko pred rokmi v Prahe. Vypracoval sa medzi obľúbené pesničkárske postavy českej scény. Časopis Rolling Stone ho označil za zlatý hlas a svetové médiá ho prirovnávajú k osobnostiam ako Jeff Buckley, Damien Rice, Nick Drake, Neil Young alebo Van Morrison. Okrem koncertov sa venuje aj komponovaniu filmovej hudby. Jeho skladby sa objavili v celkom šestnástich amerických, britských, českých, dánských a poľských filmoch.

Nahrávanie podľa "starej školy"

Vďaka novej EP sérii Supernova Sessions sa James Harries dostane bližšie aj k slovenským poslucháčom. Päť nových skladieb nahral počas intenzívnej dvojdňovej session. Žiadne opravy, ani nekonečné "šperkovanie". Koncept Supernova Sessions stojí na nahrávacom prístupe zo "starej školy". A ten sa s hudbou britského pesničkára viaže s neuveriteľnou prirodzenosťou. EP už stihlo získať výborné kritiky v českých médiach a jedna skladba z neho sa dokonca objaví v novom poľskom filme Plan B.

Za produkciou, zvukom a masteringom nahrávky Supernova Sessions Vol. 1 stojí hudobná dvojica Robert Pospiš Martin Sillay a ich štúdio Real Music House. Výkonným producentom projektu Supernova Sessions je známy milovník dobrej hudby Peter "Iždo" Iždinský. Autorom loga novej značky je oceňovaný divadelný scénograf Tom Ciller.

James Harries sa na Slovensku v decembri predstaví hneď dvakrát. Svoje najnovšie EP predstaví 11. decembra v bratislavskom Satori Stage a 12. decembra v kaviarni Mlsná Emma v Pezinku.


O projekte Supernova Sessions

Zviditeľnenie kvalitnej a netuctovej hudby, ktorá vzniká na Slovensku, je hlavný zámer projektu Supernova Sessions vydavateľstva Real Music House. Spoločne s produkčnou spoločnosťou 582 chce na slovenský hudobný trh priniesť päť originálnych nahrávok výnimočných interpretov. Každý z nich dostane priestor v štúdiu Real Music House. Výsledkom bude pätica EP nahrávok s minutážou jednej strany LP platne, čiže 27 minút.

Supernova Sessions sa však nekončí vydávaním EP na CD. Nasledovať bude päť slávnostných krstov, ktoré budú spojené s koncertami daných interpretov a premiérou krátkeho dokumentu z nahrávania.

Redakciu Hudba.sk informoval Robert Pospiš z Real Music House.

Foto: Markéta Gorčíková

Súvisiaci interpreti: James Harries