V dnešnej hudbe chýba rock'n'roll, uviedol pre magazín Rolling Stone frontman írskej hudobnej skupiny U2, Bono Vox. "Myslím si, že muzika sa stala veľmi dievčenskou," povedal spevák v rozhovore pre decembrové vydanie amerického hudobného časopisu.

Zároveň dodal, že je na tom aj niečo dobré, avšak fakt, že hip-hop je v súčasnosti (z mainstreamovo populárnych žánrov) jediným miestom pre vyjadrenie mladého mužského hnevu, nevníma pozitívne. Jeden z Bonových synov Elijah podľa neho "verí, že rocková revolúcia je už za dverami" a myslí si to aj samotný spevák.

"Ako 16-ročný som v sebe skrýval veľa hnevu. Na niečo také si musíte nájsť priestor," vyhlásil hudobník. "Veď o čom je rock'n'roll? Predsa o hneve, ten je jeho základom. Skupiny ako The Who a Pearl Jam majú v sebe istú zúrivosť, a preto sú také skvelé," vysvetlil.

Bono v rozhovore pre Rolling Stone taktiež potvrdil, že pri nahrávaní najnovšieho albumu Songs of Experience takmer prišiel o život, ďalej však túto tému nechcel rozvádzať. Vysvetlil, že mnoho ľudí prežilo podobné situácie, či už psychického alebo fyzického charakteru.

"U mňa to bolo fyzické, ušetril som si však všetku tú drámu okolo. Chcem o tomto probléme hovoriť, ale tak, aby som ľuďom pomohol zaplniť prázdnotu, ktorá v nich po takomto zážitku ostala... Mnohí si prešli oveľa horšími životnými situáciami. Aj to je jeden z dôvodov, prečo o tom nechcem hovoriť. Bolo by to neúctivé voči tým, ktorí nemali toľko šťastia ako ja alebo nemohli dostať zdravotnú starostlivosť," vyhlásil spevák.

Vypočujte si najnovší album U2 na Deezeri:



Zdroj: TASR (Hudba.sk edit)
Foto: AP Photo / Thibault Camus

Súvisiaci interpreti: U2