Keď Adele oznámi koncerty, hudobný svet spozornie. Napriek aktuálnej rezidencii v Las Vegas koncertuje pomerne málo. Po rozpade manželstva je jej najväčšou prioritou 11-ročný syn Angelo. Preto je tak vzácne jej čerstvé vyhlásenie, v ktorom prisľúbila, že príde v auguste do Európy, a to po dlhých ôsmich rokoch.

Britská speváčka odohrá v Mníchove štyri koncerty. Svoj pobyt v Nemecku nazvala na sociálnej sieti mini-rezidenciou, ktorá je trochu náhodná, ale skvelá. "Nevedela by som si predstaviť lepší spôsob, ako stráviť leto a ukončiť túto krásnu fázu môjho života a kariéry vystúpeniami bližšie k domovu."

Na svojom instagramovom profile prezradila, že ponuku odohrať tieto koncerty dostala pred pár mesiacmi. V tom čase bola spokojná s plánovanými vystúpeniami v londýnskom Hyde Parku a rezidenčným pobytom vo Vegas, takže nemala žiadne iné plány. "Bola som však príliš zvedavá na to, aby som nepokračovala a neoddávala sa tejto myšlienke – jednorazový, na mieru vytvorený pop-up štadión navrhnutý pre akúkoľvek šou, ktorú chcem urobiť? Ohh!?," odhalila Adele svoje nadšenie.

Exkluzívne letné koncerty sa budú konať 2., 3., 9. a 10. augusta v mníchovskej aréne, ktorá bola podľa slov speváčky exkluzívne vytvorená pre tieto špeciálne vystúpenia. Open air priestor v Messe má kapacitu 80 000 ľudí. Adele naposledy koncertovala v Európe pred ôsmimi rokmi, v rámci svojho doposiaľ posledného turné k jej tretiemu štúdiovému albumu 25. Na letných koncertoch okrem svojich najväčších hitov predstaví aj album 30, ktorý vydala v novembri 2021.

Text: Hudba.sk (zdroj: Pitchfork.com)