Americká spevácka hviezda Lenny Kravitz svojím koncertom v Bratislave 1. júla otvorí letné prázdniny a obdobie skvelej nálady a slnečných dní. Okrem jeho najúspešnejších hitov koncert osvieži i špeciálny hosť v podobe kapely, ktorá patrí medzi súčasnú špičku na poli funku, soulu a R&B - Cory Henry and The Funk Apostles.

Celosvetovo obľúbený spevák a multiinštrumentalista Lenny Kravitz predvedie svoje energické vystúpenie na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu už 1. júla. Návštevíci koncertu Here to Love Tour 2020 si spolu s ním zaspievajú jeho najväčšie hity ako American Woman, Fly Away, I Belong to You, Ain't Over Til It's Over, Again, ale aj niekoľko novších piesní z jeho posledného albumu Raise Vibration.

Tohtoročné turné sa Lenny rozhodol osviežiť aj špeciálnym hosťom. Koncerty počas všetkých zastávok otvorí Cory Henry - spevák, skladateľ, hráč na Hammond organ a hudobník, ktorý sa preslávil ako člen vplyvnej jazz-funkovej kapely Snarky Puppy. Talentovanému muzikantovi, ktorý sa už u nás predstavil v rámci Bratislavských jazzových dní 2017, na pódiu sekunduje kapela The Funk Apostles, s ktorou v roku 2018 vydal album Art of Love. Okrem rodného mesta New York, spája Henryho s Kravitzom aj hudobný žáner, ktorý oboch spevákov ovplynil. Otvorenie koncertu sa tak bude niesť v rytmoch R&B, funku a soulu.

"Excelentná rytmická sekcia, vynikajúci funkovo-soulový spev, podporený živelnosťou sprievodných speváčok a príjemným sólovaním Adama Agatiho na gitare. Cory Henry & The Funk Apostles postavili svoj repertoár aj na známych coververziách, odzneli tak napríklad Stayin' Alive od Bee Gees, či Proud Mary, spopularizovaná duom Ike & Tina Turner," napísala o spomínanom koncerte na džezákoch redaktorka Hudba.sk Júlia Šimková.


Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytla Janka Marczellová. Tlačovú správu sme upravili a doplnili

Foto: Kevin Chiu

Súvisiaci interpreti: Lenny Kravitz