Ona je baletka, on jazdí na skateboarde. Stretnú sa vďaka náhode a spojí ich chutný koláčik. O tom, že protiklady sa priťahujú a že láska ide cez žalúdok, bolo natočených množstvo filmov a vyrozprávaných ešte viac príbehov. Napriek tomu nový videoklip košickej kapely vďaka nápaditému spracovaniu a príjemnej atmosfére určite stojí za pozretie.

Hlavnými postavami filmového príbehu, ktorého priebeh väčšinu času zachytávajú dva samostatné pohľady na ich svety, sú baletka Anna Vágnerová a skateboardista Jiří Hronek, medzi ktorými to vďaka tomuto natáčaniu zaiskrilo aj v reálnom živote. "Už samotná pieseň Povedz mi naznačuje istý dialóg medzi dvomi bytosťami. Konfrontácia vlastného sveta so svetom toho druhého dokáže ľudí spojiť a k tomu sme sa dopracovali aj v deji klipu," hovorí spevák Igor Timko.

Pomohla náhoda aj sympatie hlavných hrdinov

Za videoklipom stojí známy filmový režisér, dokumentarista a zároveň dvorný tvorca klipov No Name Juraj Lehotský, ktorý pri nakrúcaní využil aj nečakaný pád na skateboarde. "Úplne ideálne je, ak sa podarí dostať 'na plátno' to, čo si zaumienite. Už večer po nakrúcaní som videl spokojnosť na tvárach celého realizačného tímu. Navyše, ak ste pripravení, zahrajú vám v klipe aj náhody. V záverečnom momente pri texte 'len jeden deň, čo nebol dokonalý' sa Jirka Hronek geniálne zrúbal na skateboarde. Okamžite zaznel výkrik režiséra, že to berie. Jirka spadol tak dokonale, že by to nezopakoval, ani keby chcel," spomína Igor na úsmevný moment.

Ďalším pozitívnym momentom, ktorý prispel k presvedčivému výsledku, sú sympatie hlavných postáv videoklipu, ktoré nie sú hrané. "Už pri kastingu sme si všimli, že sa nám hlavné postavy akosi majú k sebe. Mladí nemuseli nič hrať, aj tieto sympatie pomohli videoklipu. Najväčšiu radosť mám z toho, že sa klip páči celej kapele. Ja som bol pri nakrúcaní väčšinu času a už som sa nedokázal odosobniť od hotového videa. No reakcie chalanov boli super a na spomínanom páde sa rehotali hodnú chvíľku," vysvetlil spevák.


Pieseň Povedz mi je prvým singlom z pripravovaného ôsmeho štúdiového albumu, ktorý skupina No Name vydá na jeseň tohto roka. Skladba je o tom, ako si ľudia komplikujú život a pritom prehliadajú sféry skutočného šťastia. Jej autormi sú bratia Dušan (gitara) a Igor. Okrem nich sú členmi kapely aj ďalší dvaja Timkovci Ivan (bicie) a Roman (gitara). Zostavu dopĺňajú Vilo Gutray (basa) a Zoli Sallai (klávesy). Podľa Igorových slov na novom albume pracujú všetci spoločne.

Novinku už kapela hráva aj na koncertoch. "Pesnička Povedz mi má už stabilné miesto v našom hodinovom programe. Začali sme ju hrávať v momente, kedy sme ju pustili do éteru slovenských a českých rádií. Aktuálne pracujeme na novej platni, takže medzi koncertami skúšame, popritom stíhame byť rivalmi v kategóriách otec a manžel roka," vtipne uzavrel Igor Timko, ktorý okrem rodinných a kapelových povinností stíha aj spoluprácu so Štátnym divadlom Košice. Len pred pár dňami sa predstavil v muzikáli Móric Beňovský vo vypredanom Slovenskom národnom divadle v Bratislave, ktorú si nenechali ujsť ani fanúšikovia No Name z Českej republiky.

Informácie a fotografie portálu Hudba.sk poskytla Nora Krchňáková z agentúry Propaganda House. Článok bol upravený redakciou.

Foto: Youtube / Tony Baša

Súvisiaci interpreti: No Name