Americký spevák a gitarista Dave Grohl z kapely Foo Fighters sa hanbí za amerického prezidenta Donalda Trumpa. Hudobník to uviedol v rozhovore pre britskú verziu magazínu GQ. Keď je v zahraničí, má vraj pocit, že by sa mal za prezidenta ospravedlniť.

"Americký sen je v súčasnosti poničený. Pravdepodobne sa pohybujem v zahraničí častejšie ako súčasný prezident a jednej veci na rozdiel od neho rozumiem, a to je, že svet nie je väčší, ako si myslíš. Všetci sme susedia. India, Ázia či Island nie sú v inej solárnej sústave. Hanbím sa za nášho prezidenta. Keď som v zahraničí, mám pocit, že by som sa mal za neho ospravedlniť," uviedol Dave Grohl.

Hudobník síce neskrýva rozhorčenie z aktuálneho vedenia USA, ale hudba podľa neho hovorí apolitickou rečou, čo je vidieť na koncertoch, kde sa ľudia rôznych názorov, náboženstiev spoja v jedno a spievajú spolu s ním. "Poznám množstvo skvelých ľudí, ktorí nezdieľajú moje politické názory a môžeme sa staviť, že na štadióne nebude nikto zdieľať rovnaký názor, ale keď spievam My Hero, budú všetci spievať so mnou," vraví Grohl a dodáva: "Počas troch hodín, čo som na pódiu, na ničom z toho nezáleží."


Zdroj: SITA (Rollingstone.com), Hudba.sk
Foto: AP Photo/Eduardo Verdugo

Súvisiaci interpreti: Foo Fighters