Hudobný projekt, ktorý môže zachrániť život. To je výzva, ktorú sa rozhodol zrealizovať Denny Veselý. Výsledkom je projekt venovaný všetkým ženám, ktoré sa vo svojich starostiach a bolesti cítia neviditeľné. Súčasťou projektu je emotívne video a skladba s raperom Supom, ale aj séria fotografií známych žien, ktoré sa nechali nalíčiť na tému domáce násilie.

Pred necelými dvoma rokmi začal mladý slovenský spevák Denny Veselý na základe osobných výpovedí svojich známych pracovať na projekte, ktorý chce poslucháčom dať niečo viac než len ich zabaviť. Týka sa dôležitej témy domáceho násilia, ktorá sa v uplynulých mesiacoch počas pandémie a lockdownov stala ešte aktuálnejšou. Mnohé vzťahy viac ako kedykoľvek predtým prechádzajú ťažkou skúškou a zrejme aj to je dôvod, prečo sa počet prípadov ako aj intenzita domáceho násilia páchaného na ženách za ostatný rok zvýšili.

Aj preto vznikla stránkawww.neviditelna.sk, na ktorej môžete vidieť speváčku Dominiku Mirgovú, herečku Broňu Kovačíkovú, hudobnú manažérku Kristy Mohr či fotografku Katarínu Šlesárovú v role týraných žíen. O tematický make-up a hrozivo vyzerajúce rany na ich tvárach sa postarala Michaela Rajnová.

Spolu so spustením stránky vydal Denny Veselý krátky film s názvom Neviditeľná / Ona má..., ktorý režíroval Tomy Kotty a nakrútil Ján "DoubleJ" Jančok. Hlavnú postavu v ňom hrá práve Broňa Kovačíková a súčasťou videa je aj Veselého skladba, do ktorej svojou slohou prispel raper Supa. Gitaru nahral ďalší člen kapely Moja Reč, Jozef Engerer, a o hudobnú produkciu, mix a mastering sa postaral Roman Zámožný zo Starmusic.


Toto video je však iba začiatkom. Projekt bude mať aj ďalšie pokračovania, aby sa jeho myšlienka rozvíjala aj z iných uhlov pohľadu a aby sa z vizuálu na vizuál prehlbovala sila tohto posolstva. Denny Veselý dúfa, že vďaka projektu Neviditeľná pomôže týraným ženám urobiť správny krok a vymaniť sa z toxických vzťahov.

"Cieľom konceptu Neviditeľná je upozorniť na problematiku týrania žien na Slovensku a ukázať, že každá žena má všetko vo vlastných rukách. Chcem im pomôcť sa odhodlať urobiť správny krok, aby danú situáciu začali okamžite riešiť. A tie, ktoré sa s týraním nestretli určitým spôsobom varovať, že to nie je správne a treba včas konať. Buďte pozorní a nedovoľte, aby sa takéto veci diali vo vašom okolí," vysvetľuje spevák.

"Žena je pre nás často múzou a dôvodom, prečo ideme za svoje vlastné hranice. Ženy sú, boli aj budú pre mňa inšpiráciou číslo jeden, a preto im to chcem pomocou rozvírenia tejto vážnej témy vrátiť. Ďakujem všetkým, ktorý tento projekt podporia a budú túto myšlienku šíriť ďalej. Možno tým pomôžeme spoločne aspoň jednej, možno viacerým ženám zachrániť svoj život," dodáva Denny Veselý.

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla PR manažérka Jana Trellová z Ruka Hore. Tlačovú správu sme upravili. Viac sa dozviete na oficiálnom webe projektu www.neviditelna.sk.

Foto: DoubleJ