Mladá slovenská speváčka a skladateľka Anika Iris prichádza s novým singlom s názvom I need friends. Indie-popová hudobníčka je autorkou hudby aj textu. Tak ako pri väčšine svojich skladieb, aj tentoraz spolupracovala s producentom Adriánom Líškom.

"Song I need friends je o potrebe ľudskej prítomnosti, či už sú to kamarátske vzťahy alebo rôzna interakcia so spoločnosťou. Vznikal počas obdobia, kedy ma ľudia obchádzali, uprednostňovali predo mnou iných, a tak som sa cítila byť odlúčená od svojich rovesníkov. Nadväzuje na to, ako je v živote potrebné byť v kontakte najmä s tými úprimnými a vernými," opisuje Anika Iris pozadie vzniku piesne.

Skladba je oblečená do indie-popového šatu v gitarovom štýle, ktorý dopĺňajú zvuky zo syntetizátora a nápadité vokály. Hudba sa nahrávala v speváčkinom štúdiu Runner, hlavná spevová linka a vokály u producenta Adriána Líšku. Mastering zrealizoval Miroslav Chyška.

Napriek tomu, že pesnička bola hotová už vo februári, na nakrúcanie videoklipu sa čakalo až do jarných mesiacov, keď na poliach rozkvitla repka olejná. "Táto pieseň vznikla veľmi rýchlo a spontánne a už v začiatkoch som hneď mala predstavu o klipe. Napadla mi myšlienka natáčať obraz v pomere 4:3 a použiť starú VHS kameru môjho starého otca. Napriek tomu, že kameraman Stanislav Gužák disponuje najmodernejšou technikou, nakoniec sa použili zábery hlavne z tejto staručkej kamerky," dodáva Anika.

Video však dopĺňajú aj atraktívne zábery z dronu. Okrem repkového poľa sa natáčalo aj v nedávno znovuotvorenej Slovenskej národnej galérii, v rôznych exteriéroch Bratislavy a v klipe je použitých veľa "ilustračných" záberov, ktoré si speváčka natáčala už pár mesiacov dopredu.

Popri prácach na novej skladbe a jej propagácii sa už Anika s kapelou tešia na množstvo letných akcíí a koncertov, ktoré ich čakajú. Okrem iného vystúpia aj na festivale Pohoda 2023.

Informácie a foto redakcii Hudba.sk poslytol Richard Gužák z agentúry Runner. Správu sme upravili.