Jay-Z, Kanye West, Beyoncé a Chris Brown triumfovali na nedeľňajšom odovzdávaní Black Entertainment Television (BET) Awards, keď si všetci štyria odniesli po dve ocenenia. Ceny si odniesli aj Drake, Nicki Minaj, Big Sean či Angličan Wretch 32.

Jay-Z a Kanye West v losangeleskom Shrine Auditorium zvíťazili v kategóriách Najlepšia skupina (The Throne) a Najlepší videoklip (Otis). Beyoncé nenašla premožiteľku v kategórii Najlepšia R&B speváčka a získala aj cenu Najlepší režisér videoklipu, kde triumfovala spoločne s Alanom Fergusonom. Dvadsaťtriročný Chris Brown zvíťazil v kategóriách Najlepší R&B spevák a po tretí raz za sebou získal FANdemonium Award.

Najlepším hip-hopovým interpretom sa v mužskej kategórii stal Drake, medzi ženami triumfovala tretíkrát Nicki Minaj. BET Award za najlepšiu spoluprácu získal Wale a Miguel za skladbu Lotus Flower Bomb. Víťazom nováčikovskej kategórie sa stal 24-ročný Big Sean a YoungStars Award dostal Diggy Simmons. Cenu v kategórii Najlepší medzinárodný interpret získal anglický raper Wretch 32. Cenu za celoživotné dielo si z Kalifornie odniesla skupina Maze featuring Frankie Beverly.

BET Awards udeľuje každoročne Black Entertainment Television afroamerickým osobnostiam, ale i ľuďom, ktorí svojím pôsobením pomáhajú prekonávať rozdiely medzi rasami. Na BET Awards už tradične ocenili aj ľudí z oblasti filmu a športu. Tohtoročný galavečer moderoval herec Samuel L. Jackson. Počas večera vystúpili napríklad Kanye West, Usher, Nicki Minaj, 2 Chainz, Melanie Fiona, D'Angelo, Big Sean, Chris Brown alebo Rick Ross.

Umelci si počas večera uctili zosnulú speváčku Whitney Houston. Po emotívnom príhovore speváčky Mariah Carey zaspievala Monica skladbu I Love the Lord, Brandy pesničky I'm Your Baby Tonight a I Wanna Dance With Somebody, Chaka Khan sa prezentovala skladbou I'm Every Woman a matka slávnej speváčky Cissy Houston interpretovala hit Bridge Over Troubled Water. Prítomní si v nedeľu večer pripomenuli aj ďalšiu zosnulú speváčku Donnu Summer a skladateľa Nicka Ashforda.

Informácie zverejnila webová stránka www.hollywoodreporter.com.

Zdroj: SITA
Foto: Matt Sayles/Invision/AP

Súvisiaci interpreti: Jay-Z, Kanye West