V sobotu 5. októbra sa v Bratislave bude po prvý raz konať hudobný festival s názvom Waves Bratislava. Návštevníci si budú môcť vychutnať viac ako 30 koncertov, ktoré budú prebiehať súčasne na siedmich rôznych miestach, pričom zaplatia len jedno vstupné, a to 9 eur.

"Kalendár európskeho hudobného biznisu obsahuje už niekoľko konferencií, či showcase festivalov, no žiadne z nich nereprezentujú Strednú a Východnú Európu do tej miery, akú by si zaslúžila. Niet lepšej geografickej polohy a symbolického spojenia 'novej a starej Európy' ako práve prostredníctvom 'Twin Cities' - Viedeň a Bratislava," vyjadrila sa dramaturgička Waves Bratislava Bibiána Grebeňová. Rovnako ako Viedeň, aj hlavné mesto Slovenska v októbri navštívia profesionáli z európskeho hudobného priemyslu.

Festival bude teda akýmsi rozšírením Waves Vienna, ktorý bude prebiehať paralelne v hlavnom meste Rakúska (pozrite si tohtoročný lineup). Už úvodné dva ročníky viedenskej časti podujatia ukázali jeho životaschopnosť. Konferenciu spolu s festivalom dosiaľ navštívilo vyše 20-tisíc ľudí, takmer 700 delegátov a viac ako 200 umelcov z rôznych krajín. Slovenskí interpreti si tak zahrajú pred publikom, ktoré budú tvoriť aj riaditelia festivalov, zástupcovia vydavateľstiev i producenti hľadajúci nové talenty.

Festival Waves Bratislava sa bude konať v priestoroch Starej tržnice, KC Dunaj, V-klubu, Ateliéru Babylon, Poľského inštitútu, Nu Spirit Clubu a v Gorila.sk Urban Space. Program bude zverejnený čoskoro.

Predaj vstupeniek na podujatie:  Predpredaj.sk

Zdroj: SITA, Zuzana Hrdličková
Foto: PR