Cocot Minute vyrážajú na turné, na ktorom sa symbolicky rozlúčia s ich comebackovým a zároveň zatiaľ posledný albumom !Rituál, kmen a srdce a kmen!, a dajú svojim priaznivcom nahliadnuť aj do ich hudobnej budúcnosti. Po druhýkrát a zároveň posledný, tak na plánovanom turné odznie celý Rituál.

Nebudú chýbať všetky zásadné hity, špeciálne kvôli tomuto turné do setlistu zaradené rarity z minulosti a dve nové skladby, ktoré kapela nahrá vo Viedni pod taktovkou Mika Wolffa, gitaristu rakúskych Kontrust.

"Na Rituál naposled! Tour odohráame najdlhší koncertný set v našej histórii. Chceme sa ním poďakovať všetkým našim priaznivcom a osláviť s nimi dva roky fenomenálnej jazdy, ktorý nám Rituál pripravil. Odohrali sme s ním 80 koncertov, na ktoré prišlo 38 000 ľudí. Zverejnili sme z neho 10 videoklipov, ktoré videlo celkom 850 000 užívateľov na YouTube. Absolvovali sme s ním samostatné i bujaré turné s Hentai Corporation a Prago Union, na čo nikdy nezabudneme," hodnotí posledné dva roky frontman kapely Zeller a dopĺňa: "Nastal čas sa posunúť ďalej. Preto čoskoro odchádzame do Rakúska natočiť nové skladby, ktorých premiéra bude súčasťou pripravovaného turné."

A neboli by to Cocotte Minute, keby v rámci turné okrem novej dramaturgie nepridali aj novú šou a bonusy pre svojich priaznivcov. "Budeme s publikom pracovať a vťahovať ich do šou viac ako inokedy. Ako však neprezradím, nech prekvapenie zostane prekvapením," dodáva s úsmevom Zeller.

Termíny Rituál naposled! Tour:
27.10. Plzeň, Šeříkovka
01.11. Praha, Lucerna Music Bar
02.11. Brno, Eleven
03.11. Nový Jičín, Drago
04.11. Jablunkov, Rockcafé Southrock
10.11. Krumlov, Fabrička
11.11. Jihlava, Soul
1.12. Děčín, Garage
2.12. Nitra, Nájomná Jednotka
8.12. Chrudim, R-klub
9.12. Kutná Hora, Česká 1

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytla Zdena Selingerová.

Súvisiaci interpreti: Cocotte Minute