Mladá kanadská math-popová kapela Oh No! Yoko je známa svojimi energickými koncertami. Momentálne sú títo mladíci na turné po Európe a v stredu 28. novembra si to namieria aj do bratislavského Nu Spirit Clubu. Pred nimi sa predstavia shoegazeri Pale Clouded White z Bratislavy.

Štvorica z Vancouveru do svojej hudby vnáša mladícku bezstarostnosť, nezávislosť a hlavne zábavu, ktoré kombinuje so sviežim novým zvukom. Po minuloročnom debutovom albume Pau Pau a neskoršom remixovom EP Pau Pau Remixed, pripravujú Oh No! Yoko nové EP Sorrow, ktoré vyjde v novembri na Alcopop! Records.

Spolu s Oh No! Yoko sa prvýkrát v Nu Spirit Clube predstavia aj bratislavskí Pale Clouded White, ktorí zahrajú shoegaze v jeho najzákladnejšej podobe so zvukovými stenami a potopenými vokálmi. Za vznikom skupiny stojí Martin Krajčír alias Isobutane, ktorý sa tentokrát postaví aj za mikrofón.

Ako sám hovorí, zatiaľ čo The Ills sa uberajú po post-rockovej ceste, Pale Clouded White je opätovný pokus o čistokrvnejší shoegaze. V ich hudbe je počuť vplyv M83, ale aj takých muzikantov ako sú Cocteau Twins.

Oh No! Yoko - Go Alien

Oh No! Yoko - Mimi Ashi

Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytla Táňa Lehocká z agentúry Real Something.

Súvisiaci interpreti: Pale Clouded White