Frontman skupiny Foo Fighters vyrozprával v roku 2021 svoj príbeh a rovnako tak príbeh jeho kapely v knižných memoároch s názvom The Storyteller. Teraz sa vrátil do pozície rozprávača znova, aby knihu doplnil o skúsenosti a príbehy, o ktorých mal predtým strach hovoriť.

Rozšírená verzia Rozprávača, ktorá vyšla 31. októbra, obsahuje množstvo nikdy nevypovedaného materiálu. Dotýka sa obdobia, kedy pôsobil v kultovej Nirvane, o ktorom sa predtým bál písať, najmä kvôli citlivým okolnostiam v súvislosti so smrťou Kurta Cobaina. "V tomto príbehu som odhalil niektoré veci, ktoré som nikdy nepovedal svojim najbližším priateľom. Bál som sa to napísať," prezradil Dave Grohl.

Kniha, ktorá sa v roku 2021 zaradila medzi desať najlepších hudobných kníh podľa magazínu NME, prináša tiež pohľad do zákulisia tvorby Foo Fighters. Fanúšikovia spoznajú genézu skladieb a Daveov vzťah k nim. Dočítajú sa tiež o jeho prvom stretnutí s Paulom McCartneym a zaujímavosťou je aj zoznam pesničiek, ktoré ho sprevádzajú pri šoférovaní alebo varení.

Rozšírené deluxe vydanie s názvom The Storyteller: Tales In Life & Music obsahuje aj esej o Grohlovej filozofii kreativity a sériu podnetov na písanie, ktoré majú podnietiť samotných čitateľov k ich vlastným tvorivým snahám.

Text: Hudba.sk (zdroj: Nme.com)