Britský Rag'n'Bone Man vydá po štyroch rokoch nový album, ktorý pomenoval Life by Misadventure. Na trh sa dostane 23. apríla pod značkou Columbia a bude obsahovať 14 skladieb. Z nich spevák najnovšie zverejnil prvú ukážku. Singel All You Ever Wanted je po relatívne dlhej dobe čakania na novú tvorbu naozaj všetkým, čo by fanúšikovia od obľúbeného interpreta mohli chcieť.

Bola by škoda, ak by svieža gitarovka s poctivou produkciou zostala nepovšimnutá rádiami, pretože práve tam patrí a do nejedného playlistu by vniesla čerstvý poprockový vánok z britských ostrovov. Skladba zaujme síce nie príliš nápaditými, no i tak chytľavými slohami a najmä zapamätateľným refrénom sprevádzaným oldschoolovým gitarovým motívom. Energické sólo pred záverom trojminútovej hitovky možno raz vyburcuje k bezstarostnej zábave fanúšikov v klube či na letnom festivale. Zatiaľ môže byť novinka ideálnou kulisou počas cestovania v aute.

All You Ever Wanted je vďaka Rag'n'Bone Manovmu charakteristickému hlasu a feelingu dokonalým prepojením vyrovnanej dávky nostalgie a príjemného pocitu z počúvania skladby. "Žiadne pomaľované vozne v metre, žiadne deti so sprejmi skákajúce cez ploty. Všetky tie obleky a kravaty pochodujúce v jednej línii. Ohlušujúci zvuk bezmocnosti. V meste, kde bijú tisíce sŕdc, už nie je miesto pre ďalšiu dušu. Rovnaká budova na inej ulici. No nikdy nevieš," zamýšľa sa muzikant.


Nostalgia v skladbe aj v klipe

Tridsaťšesťročný interpret priznal, že ho k napísaniu novinky inšpirovala vlastná minulosť. "Chodil som po Brightone a Londýne po miestach, kde som vyrastal a bol som smutný. Spomínal som na všetky tie cool miesta, ktoré tam už nie sú," vyjadril sa k singlu. Nostalgia sa však neskrýva len v samotnej skladbe, ale aj vo videoklipe, ktorý režíroval Will Hooper. Striedajú sa v ňom situácie z modelového, idylického mesta, v ktorom si obyvatelia v pokoji užívajú bežný život. V tom reálnom meste však ľudí obklopuje tma a vytratila sa z neho ľudskosť.

Trojnásobnému držiteľovi BRIT Awards produkoval nový album Mike Elizondo vo svojom štúdiu neďaleko Nashvillu. Určite treba spomenúť aj skvelý výber muzikantov, ktorí sa podieľali na počine. Za bicie si sadol Daru Jones, ktorý bubnuje napríklad aj v niektorých skladbách na albume Lazaretto (2014) Jacka Whitea. Gitaru zas obsluhuje Wendy Melvoin, ktorá sprevádzala Princea v kapele The Revolution. Spevák priznal, že mali dostatok času na to, aby sa s novými skladbami zžili, vďaka čomu sa mu podľa jeho vlastných slov podarilo do nich preniesť viac emócií.

Rag'n'Bone Man, vlastným menom Rory Charles Graham, zaujal singlom Human z roku 2016, ktorý odvtedy neopustil rozhlasový priestor. Naživo ho predstavil aj o rok neskôr na Topfeste v Piešťanoch. Hit pochádza z rovnomenného albumu, ktorý vyšiel vo februári 2017 a okrem iného sa dostal na vrchol UK Chartu. Obsahuje aj ďalšiu známu skladbu Skin. Predvlani sa Rag'n'Bone Man objavil v piesni Giant po boku škótskeho dídžeja Calvina Harrisa.

Autor: Lukáš Dedík
Foto: Dean Chalkley