Ján Lednický alias Jofre má za sebou roky hrania v indie-rockovej kapele, produkoval beaty pre Kontrafakt a v sólovej tvorbe sa pohybuje od moderného hip-hopu cez R&B až po intímne klavírne skladby. V novinke Silní chlapi spojil túto svoju komornejšiu muzikantskú polohu s rapom a výsledok stojí za to.


"Skladba je zrkadlom doby, ktorú žijeme. Popravde, neviem uchopiť len jednu tému, ktorá by ma inšpirovala a jej sa venovať, a tak je to aj v skladbe Silní chlapi. Snažil som sa nenásilne vytvoriť akýsi morálny kompas pre mladých, kde cez 'Rolexy', ktorých môžem mať zopár, ale radšej investujem ďaľší dolár, prechádzam na konci skladby ku faktu, že my tu obdivujeme Rolexy, ale pár kilometrov východnejšie sa bojuje a chlapi tam riešia iné problémy," približuje novinku Jofre.

"Pre mňa osobne je skladba tiež zhmotnením emócií roku 2022, počas ktorého sa otestoval môj vlastný morálny kompas. V priebehu tohto roku budem pravidelne vydávať skladby, v ktorých sa bude príbeh postupne odhaľovať," dodáva. Skladbu si môžete na streamovacích službách vypočuť aj v inštrumentálnej verzii bez rapu (napr. Spotify, Deezer, atď.).


Text: Hudba.sk (zdroj: Jofre)