Írsky spevák Keith Duffy zo skupiny Boyzone a jeho krajan Brian McFadden, ktorý sa preslávil v už nefungujúcej formácii Westlife, vytvorili duo Boyzlife. Obe skupiny boli pritom na prelome tisícročí rivalmi v boji o pomyselný titul najúspešnejšieho írskeho boybandu.

"S Brianom sme sa o tomto projekte rozprávali už dlhšie. Takže je veľmi vzrušujúce konečne ohlásiť Boyzlife. Nemôžeme sa dočkať, až vyrazíme na cesty a opäť sa stretneme s našimi fanúšikmi a zaspomíname si," uviedol 41-ročný Duffy. O šesť rokov mladší McFadden v rozhovore pre britský denník The Sun prezradil, že by v zostave rád privítal aj ďalších spevákov z Boyzone a Westlife.

"Rozprávali sme sa o tom a zhodli sme sa, že by to bolo úžasné. Deväť Írov v autobuse na turné okolo sveta. Bol by to skutočný masaker. Máme medzi sebou dobré vzťahy, takže nikdy neviete. Nateraz je to len o mne a Keithovi, ale dvere sú stále otvorené," povedal. Zatiaľ iba dvojica si na október naplánovala svoje prvé turné po Veľkej Británii.

Boyzone vznikli v roku 1993. Prvý album Said and Done vydali v októbri 1994. Nahrávka sa rovnako ako jej nasledovníci A Different Beat (1996), Where We Belong (1998) a Brother (2010) a tiež výberovka By Request (1999) dostala na vrchol UK Chartu. Okrem toho vydali aj štúdiovky BZ20 (2013) a Dublin to Detroit (2014). Na konte majú množstvo úspešných singlov ako Love Me for a Reason, Father and Son, Words, Picture of You, Baby Can I Hold You, No Matter What či Every Day I Love You. Podarilo sa im získať napríklad štyri BRIT Awards alebo jednu Ivor Novello Award. Formáciu v súčasnosti tvoria okrem Duffyho aj Michael Graham, Ronan Keating a Shane Lynch. Piaty člen Stephen Gately zomrel v roku 2009. Skupina sa na prelome tisícročí odmlčala, pričom na scénu sa vrátila v roku 2007.

Brian Nicholas McFadden pôsobil v spomínanej formácii Westlife od jej vzniku v roku 1998 do roku 2004. So skupinou vydal albumy Westlife (1999), Coast to Coast (2000), World of Our Own (2001) a Turnaround (2003). Ako sólový interpret ponúkol nahrávky Irish Son (2004), Set in Stone (2008), Wall of Soundz (2010) a The Irish Connection (2013). Na konte má single Real to Me, Almost Here (feat. Delta Goodrem), Like Only a Woman Can, Just Say So (feat. Kevin Rudolf) či Chemical Rush.

Zdroj: SITA (Nme.com, archív)
Foto: Boyzlife

Súvisiaci interpreti: Boyzone, Westlife