Slovenský spevák a skladateľ Juraj Zaujec vydáva novú pesničku venovanú mestu Banská Štiavnica a jeho krásnemu okoliu. Hoci pochádza z neďalekých Levíc, práve historické banské mesto, ktoré je v zozname Svetového kultúrneho a prírodného dedičstva UNESCO, sa spája s viacerými z najdôležitejších udalostí v jeho živote.

Aj v súčasnosti trávi Juraj Zaujec všetok svoj voľný čas s rodinou na chate v obci Štiavnických Baniach, kúsok od Banskej Štiavnice. "Obdobie, v ktorom žijeme, nám veľa zobralo ale aj veľa dalo. Pri nakrúcaní videoklipu k pesničke Štiavnica sme zažili veľmi pekný príbeh, na ktorý budeme všetci dlho spomínať. Prajem každému z nás, aby bol hlavne zdravý a aby si mohol užiť východ slnka nad Banskou Štiavnicou, pretože je to jeden z najkrajších východov slnka na tomto svete a v priľahlých galaxiách," hovorí spevák a autor piesne.

Vo videoklipe si Juraj pripomenul svoju mladosť a prežíva v ňom romantické chvíle s talentovanou herečkou Ráchel Šoltésovou. Videoklip sa odohráva v krásnych Štiavnických vrchoch, pri tajchu a v jedinečnom centre mesta, ktoré je nabité históriou a príbehmi.


Na tvorbe klipu sa podieľali Peter Drmlík (kamera) a Luca Bush (produkcia). Fanúšikom a divákom ponúkajú aj dronové zábery Banskej Štiavnice.

"Pre mňa je dron ako stroj času. Ukáže vám, čo stavitelia postavili a nikdy to nemohli vidieť z vtáčej perspektívy. Akékoľvek umenie je tiež stroj času, lebo vie sprostredkovať emócie a príbehy, ktoré sa odohrali v minulosti a my ich dokážeme stále cítiť a prežívať rovnako," vysvetľuje Juraj Zaujec. "Príkladom je romantický príbeh Sládkoviča a Maríny, ktorý je spojený so Štiavnicou. Mojou Marínou v tomto klipe je Ráchel Šoltésová, ktorej veľmi ďakujem za jej energiu a ochotu. Je brutálna profesionálka a zároveň kamarátka, akých som stretol za život len málo," dodáva.

Hudobníka, ktorý je popri vlastnej sólovej kariére aj spevákom aktuálnej zostavy legendárnej skupiny Modus, môžete tento rok vidieť napríklad na putovnom festivale Táborák fest. Chystá tiež nový letný singel s rumunskou raperkou Gani.

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytol spevákov manažér Peter Roško. Tlačovú správu sme upravili.

Foto: PRmanagement

Súvisiaci interpreti: Juraj Zaujec