Už v prvej polovici septembra sa dočkáme nového albumu Xindla X. Bude sa volať Fén X a obľúbený spevák a skladateľ nás chce už teraz nalákať ďalším singlom s názvom Asociál, ktorý pojednáva o tom, že niekedy je lepšie zostať sám, než sa meniť kvôli iným ľuďom.

Na albume nájdu priaznivci tiež už vydanú epickú baladu Černý stíny, single Smíšený pocity, Cash s raperom Earthom, alebo hitovku známu zo seriálu Polícia Hvar Si zabil kámo, ktorý patrí medzi najhranejšie songy v českých rádiách. V novembri sa uskutočnia špeciálne krsty nového albumu, ktoré prebehnú v Prahe, Brne a Ostrave.

Xindl X v poslednej dobe žánrovo experimentuje. Inak tomu nie je ani pri novej platni Fén X, vrátane singla Asociál. Ten spevák zložil s Janom Steinsdörferom a Jendou Vávrou. "V piesni si riešim toxické vzťahy s ľuďmi. Pre mňa je to o tom, že než zostávať vo vzťahoch s ľuďmi, čo vás chcú zmeniť na svoj obraz, je lepšie zostať sám a byť za asociála," približuje význam piesne Xindl X. Text singlu bol pritom pôvodne improvizáciou. "Prišlo mi to ale natoľko funkčné, že som text nechal takmer bez zmien," dodáva spevák. O pútavé lyric video sa postaral opäť výtvarník Ondřej Pfeiffer.

Asociál je tak ďalšou ochutnávkou z pripravovaného albumu, ktorého sa dočkáme už 13. septembra. Okrem už spomínaných dvoch songwriterov spolupracoval Ládek napríklad s Radkom Tomáškom zo Support Lesbiens, Robinom Moodom alebo s popredným českým producentom Filipom Vlčkom.

Nový album Fén X sa dočká aj niekoľkých krstov. Špeciálne koncerty odohrá Xindl X s celou kapelou, hosťami aj filmovými projekciami 11. novembra v brnenskom Sonu, 16. novembra v Garage Clube v Ostrave a sérii krstov zakončí Xindl X 19. novembra v pražskom Lucerna Music Baru. "Tešíme sa, že zahráme fanúšikom nové veci, zaradíme samozrejme aj všetky osvedčené hity. Zároveň si s nami zaspievajú skvelé speváčky - Katarína Knechtová a Mirka Miškechová a ako špeciálny hosť vystúpi aj muzikant Láska," pozýva Xindl X.

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla Tereza Burdová.