Album Mind Games z roku 1973 sa v lete dočká luxusnej reedície. Limitovaná vinylová edícia vyšla už v apríli pri príležitosti osláv Dňa Record Store Day. Sólová nahrávka Johna Lennona obsahuje úspešnú titulnú skladbu, ktorá sa po rokoch dočkala nového prístupu. Spolu s aplikáciou Lumante dáva poslucháčom možnosť preskúmať svoje podvedomie na viacerých úrovniach.

"Zažite Mind Games od Johna Lennona ako nikdy predtým so sériou radikálne nových meditačných mixov, spárovaných s hlboko pohlcujúcim svetelnými sekvenciami. Vidieť, cítiť a počuť hudbu úplne novým spôsobom. K dispozícii exkluzívne na Lumenate, aplikácii zameranej na psychedelickú meditáciu a duševnú pohodu," pozýva text na sociálnych sieťach zosnulého Lenonna.

Tento projekt prináša deväť jedinečných meditačných mixov Lennonovej piesne Mind Games s inštrumentáciou od Seana Ono Lennona. Sú precízne vytvorené tak, aby uviedli poslucháčov do uvoľneného a meditatívneho stavu. Spolupráca medzi Lumenate a John Lennon Estate ponúka spojenie hudby, technológie a meditácie. Pre poslucháčov je to príležitosť preskúmať svoje podvedomie a získať nový pohľad na hudbu Johna Lennona.
 
"Skúsil som to včera večer a musím povedať, že to bol veľmi zaujímavý zážitok! Cítil som sa, akoby som cestoval priestorom a časom... a potom som sa dobre vyspal. Vyskúšal som 1 mix Mind Games, neskutočné a upokojujúce. Johnov hlas sa vznášal okolo mňa," popísal svoju skúsenosť jeden z fanúšikov. "Johnovi by sa to páčilo," pridal sa ďalší.

Staňte sa občanmi krajiny Nutopia

Okrem meditácie sa na sociálnych sieťach hudobnej legendy objavila aj ďalšia výzva - pridať sa ku konceptuálnej krajine Yoko Ono a Johna Lennona. Bola spustená nová webová stránka CitizenofNutopia.com, ktorá sa všetky týka koncepčnej krajiny Nutopia, ktorú predstavila zosnulá legenda Beatles a manželka Yoko Ono na tlačovej konferencii 2. apríla 1973. Príspevok obsahoval tiež fotografiu Deklarácie Nutopie, ktorú Ono a Lennon vydali 1. apríla 1973. Jeho súčasťou je aj videozáznam z tlačovej konferencie.

Imaginárna krajina bola oficiálne oznámená na tlačovej konferencii v New Yorku, ktorá bola reakciu na Lenonnove pretrvávajúce problémy s americkou imigračnou službou, ktorá mu hrozila deportáciou do Spojeného kráľovstva. "Nutopia nemá žiadnu zem, žiadne hranice, žiadne pasy, iba ľudí. Nutopia nemá iné zákony ako kozmické. Všetci obyvatelia Nutopie sú veľvyslancami krajiny. Ako dvaja veľvyslanci Nutopie žiadame o diplomatickú imunitu a uznanie v OSN pre našu krajinu a jej ľudí," povedal počas nej John.

"Občanom tejto krajiny môže byť ktokoľvek," hovorí dnes Yoko Ono. "Občanom tejto krajiny mohol byť ktokoľvek. Občania boli automaticky veľvyslancami krajiny. Telo krajiny bolo letiskom našich spoločných myšlienok. Jej ústavou bola naša láska a jej duch našimi snami. Vytiahli sme z vreciek bielu vreckovku a povedali: "Toto je vlajka vzdávajúca sa mieru." Nie 'Boj za mier, ale 'Vzdať sa mieru' bola dôležitá časť." Nová webová stránka umožňuje návštevníkom vyplniť formulár, v ktorom sa môžu vyhlásiť za občana Nutopie tým, že deklarujú svoje povedomie o koncepčnej krajine.

Text: Hudba.sk (zdroj: Loundersound.com, Facebook.com/JohnLennon)