Americká hudobníčka St. Vincent spadla z reproduktoru, na ktorý sa snažila počas svojho vystúpenia vyliezť. Incident, pri ktorom sa okrem nej poranil aj člen SBS služby Patrick Green, sa stal v nedeľu počas koncertu v Tennessee Theatre v Knoxville.

32-ročná muzikantka, ktorá sa v júli predstaví aj na festivale Colours of Ostrava, po koncerte zverejnila fotografie poranenej ruky a tiež spomínaného Greena s ošetreným obočím. Speváčka muža označila za princa, ktorý jej zachránil život.

"Počas koncertu sa šplhala na reproduktory, pričom ten vrchný spadol. Bol som pod ňou a snažil som sa ju jednou rukou postrčiť na pódium, pričom druhou rukou som chcel zablokovať reproduktor. Jeho roh však zasiahol moje obočie," uviedol na Twitteri Green, ktorý je podľa vlastných slov rád, že je hudobníčka v poriadku.

Anne Erin "Annie" Clark, známa pod pseudonymom St. Vincent, začínala ako členka formácie The Polyphonic Spree. Prvý sólový album Marry Me uviedla na trh v roku 2007 a nadviazala naň počinmi Actor (2009), Strange Mercy (2011) a Love This Giant (2012), ktorý nahrala v spolupráci s Davidom Byrneom.

Vlani vo februári vydala eponymnú nahrávku, ktorú britský týždenník New Musical Express (NME), portál Gigwise.com či denník The Guardian vyhlásili za album roka 2014. Štúdiovka hudobníčke vyniesla cenu Grammy a nomináciu na BRIT Award.


Zdroj: SITA (Nme.com, archív)
Foto: Rich Fury/Invision/AP

Súvisiaci interpreti: St. vincent