"Oslavujeme umenie na najbizarnejších miestach, kam by človek za normálnych okolností len tak nechodil," tvrdia organizátori podujatia. Posledný raz si tak môžete vychutnať atmosféru starého Trnavského mýta na vlastnej koži.

Punková galéria v mestských záchodoch na Trnavskom mýte v Bratislave je ďalším zo série podujatí projektu Spots. Toto sa konkrétne malo uskutočniť minulý utorok, 27. júna. Na poslednú chvíľu však organizátori akciu odvolali, aby v zápätí oznámili nový termín. Tým je dnešný utorok, 3. júla.

Priestory podchodu prejdú čoskoro rozsiahlou rekonštrukciou, preto by bol hriech nezažiť atmosféru tohto zvláštneho, pre mnohých odpudivého, no o to viac punkovo pôsobiaceho miesta na vlastnej koži. A kto by sa o to postaral lepšie ako organizátori akcií Spots? Za sebou majú už jedenásť eventov s tisíckami návštevníkov na rôznych miestach od chátrajúcej pôrodnice na Zochovej až po nedostavaný tunel metra v Petržalke. Nielen tam tím projektu Spots potvrdil, že búranie tradičných pravidiel a všetkého bežného, normálneho a obyčajného môže byť veľmi zaujímavé a inšpiratívne.

Na prvej tohtoročnej akcii bude hosťovať výtvarník Ján Hrčka, ktorý maľuje tak trochu "iné" obrazy vyjadrujúce emócie mladého punkera. Na akcii predstaví nielen svoju osobitú tvorbu v podobe punkových obrazov a desivých portrétov, ale so svojou kapelou Ramones Bratislava, ktorá je dobre známa z bratislavských klubov, zaspieva kultové skladby jednej z najzásadnejších kapiel hudobnej histórie. Do tej vo svojej selekcii načrú aj dídžeji Šony a Jojo. Súčasťou akcie bude i vinylová burza, žánrovo takisto zameraná na punk a rock.

Prečítajte si: 
Punk nie je mŕtvy! Príďte sa presvedčiť na toalety v podchode Trnavského mýta

Redakciu Hudba.sk za organizátorov informovala Ivana Šureková. Tlačovú správu sme upravili a doplnili.

Foto: PR

Súvisiaci interpreti: Ramones