Svoju piatu štúdiovku vydal kanadský raper Drake len v piatok 29. júna a už si ju stihli vypočiť desiatky miliónov fanúšikov. Piatok bol na stremovacích službách v znamení Drakea, keď si jeho album vypočulo za hodinu cez 10 miliónov ľudí, pričom v závere dňa hlásili streamovacie služby rekordy.

Drake sa postaral so svoju novou nahrávkou o rekord v počte prehratí v priebehu 24 hodín na streamovacích službách Apple Music, Spotify a tiež Amazon. Len pár hodín od zverejnenia albumu prišlo Spotify s informáciou, že album presiahol 10 miliónov počúvaní za hodinu, pričom sa mu podarilo pokoriť hranicu 132 miliónov počutí za deň.

Drake sa tak postaral o vytvorenie nového rekordu, pričom bol doterajším držiteľom na Spotify americký raper Post Malone s nahrávkou Beerbongs & Bentleys. Tá bola prehratá v priebehu 24 hodín "len" 78 miliónov ráz. 


Rekord padol podľa magazínu Variety tiež na Apple Music, kde Drakeov Scorpion zaznamenal cez 170 miliónov vypočutí. A rekordnú počúvanosť hlásil tiež Amazon. Nahrávka na službe Amazon Music Unlimited porazila doterajšieho rekordmana Justina Timberlakea s albumom Man of the Woods.

Album Scorpion je piatou štúdiovou nahrávkou Drakea, ktorá prišla len dva roky po úspešnom albume Views (2016). Scorpion je dvojalbum a obsahuje 25 skladieb. Pričom ho žánrovo tvoria dve časti. "Strana A" sa zameriava na hip-hop a "strana B" prináša kombináciu R&B a popu. Na albume spolupracovali aj Jay Z, Ty Dolla Sign, ale hlasovo tiež prispeli James Fauntleroy, Party Next Door, Nicki Minaj, Future a Nai Palm 


Autorka: Marína Valentovičová
Foto: Facebook.com/Drake

Súvisiaci interpreti: Drake